Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

Slobodan Doknić

14. 10. 2024. 19:50 >> 19:51
2

ĆULAFIĆ

"Dobrovoljno uklanjanje grita najbolja opcija do odluke Ministarstva"

Sporni materijal grit još nije uklonjen iz Nikšića. Ministar ekologije Damjan Ćulafić kaže da se čeka odluka drugostepenog organa na žalbu firme „MM Sistem” koja je deponovala grit. Iz Opštine Nikšić poručuju da je taj materijal potrebno što prije izmjestiti sa sporne lokacije.

Firma MM Sistem je još prije mjesec i po dobila nalog od nadležne inspekcije da ukloni grit iz Straševine. Kompanija je u međuvremenu uložila žalbu na rješenje i odvezla manji dio tog materijala. Minsitar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić ističe da ministarstvo vodi računa o zakonisti u radu. 

„Taj rok za dobrovoljno izvšenje je istekao, tako da ministarstvo u ovom slučaju mora voditi računa o zakonitosti. Čekamo drugostepenu odluku, odnosno Ministarstva ekologije. Ukoliko ta drugostepena odluka bude odluka koja ide u proccesu potvrđivanja onoga što je naredba prvostepenog organa Ministarstvo će se onda odrediti u odnosu na prinudno izvršenje“, saopštio je Ćulafić

Odgovor drugostepenog organa na žalbu firme MM Sistem čeka se više od mjesec, dok lokalna uprava Nikšića i dalje zahtjeva da se sporni materijal izmjesti.

„Pri čemu mi definitivno ostajemo jeste da pružamo punu podršku mještanima Straševine, da ostajemo pri zahtjevima da se grit ukloni. Nažalost, naše službe nemaju mogućnost postupanja, ali smo urgirali prema svim nadležnim državnim institucijama da grit bude ukonjen“, kazao je predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković.

Ministar Ćulafić vjeruje da je dobrovoljno uklanjanje grita najbolja opcija do odluke drugostepenog organa.

„Nije samo taj subjekt pokazao u određenom trenutku neku nesavjesnost, ima ih još. Mnogo posla je pred nama. Trudićemo se posebno sada, kada je ekološka inspekcija došla pod okrilje Ministarstva ekologije da i taj monitoring bude što savjesniji. Ali moramo voditi računa i o jednom nedostatku funkcionisanja državne uprave, a to su smanjeni administrativni kapaciteti“, kazao je Ćulafić.

Mještani Straševine i Kličeva ovog puta nijesu htjeli da daju komentar na sadašnju situaciju. Čekaju odgovor državnih organa u vezi sa uklanjanjem grita.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније