Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

P.R.

29. 06. 2022. 14:57 >> 14:55

OPŠTINA ULCINJ

Park prirode "Ulcinjska solana" postaje d.o.o.

Odluka da model upravljanja Parkom prirode "Ulcinjska solana" bude društvo sa organičenom odgovornošću, koje bi trebalo biti formirano do kraja oktobra ove godine, jednoglasno je usvojena na današnjem sastanku u Opštini Ulcinj.

Kako navode iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, predlog je da suosnivači Društva budu Vlada Crne Gore i Opština Ulcinj. 

Na sastanku su se otvorila pitanja o obavezama i zadacima upravljača, uloga NVO sektora u upravljanju Parkom prirode, kao i o stavu stečajnog upravnika na buduću upravljačku strukturu. 

"Cilj sastanka bilo je jasno definisanje daljih koraka i procedura ka formiranju društva sa ograničenom odgovornošću i budućem uspješnom upravljanju. S tim u vezi, usvojen je zaključak da se u okviru upravljačke strukture formira tijelo koje će čini predstavnici svih danas prisutnih institucija i organizacija, kao i da se zajednički, precizno definišu kriterijumi za izbor direktora Društva. Dodatno, iz NVO sektora je posebno naglašeno da osnovni kriterijum prilikom izbora budućeg direktora Društva mora biti stručnost i profesionalnost, a nikako politička pripadnost", navode u saopštenju. 

Stečajni upravnik Žarko Ostojić potvrdio da je otvoren za saradnju i da podržava proces formiranja Društva. 

"Do oktobra tekuće godine, odnosno do finalizacija formiranja upravljačke strukture, JP Nacionalni parkovi produžiće ugovor o zakupu Parka prirode 'Ulcinjska solana', zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније