Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

A.M.

09. 06. 2022. 15:34   >>  15:32

MINISTARSTVO EKOLOGIJE - UNICEF

Edukovaće djecu i mlade o zaštiti životne sredine

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i UNICEF zajedno će edukovati djecu i mlade o zagađenju vazduha i zaštiti životne sredine, u sklopu projekta koji će početi krajem godine.

Iz Ministarstva su kazali da je to je dogovoreno na sastanku resorne ministarke Ane Novaković Đurović i zamjenice šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Sabine Žunić.

Kako je saopšteno, projekat ima za cilj da edukuje mlade o značaju smanjenja zagađenja vazduha i zaštite i očuvanja životne sredine, ali kroz učešće u onim aktivnostima Ministarstva gdje mladi mogu dati svoj najveći doprinos.

Novaković Đurović je kazala da je raduje što će prvi projekat sa UNICEF-om biti na temu očuvanja prirode u Crnoj Gori.

“I što možemo da budemo primjer održivog pristupa u saradnji sa mladima, a to je da im pružimo priliku da svoja teorijska znanja praktično primjenjuju u okviru naše institucije. Ovo je za nas veoma važna stvar“, poručila je Novaković Đurović.

Ona je naglasila da je svako uključivanje mladih u proces donošenja odluka i kreiranja politika od ključnog značaja za razvoj Crne Gore.

Žunić je, kako se navodi, kazala da će saradnja sa Ministarstvom pružiti dodatnu vrijednost i značaj projektu.

“Stoga očekujem intenzivnu i učinkovitu saradnju, kako bi se ovako lijep i značajan projekat za mlade uspješno sproveo“, saopštila je Žunić.

Na sastanku je dogovoreno formalizovanje saradnje kroz potpisivanje memoranduma koji bi, osim tog projekta, trebalo da precizira i druge oblasti i načine saradnje, uključujući i mogućnost finansijske podrške projektu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније