Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 08. 2015. 08:15 >> 08:05

NVO S CETINJA

Treći rođendan "Aktivne zone"

NVO Aktivna zona s Cetinja proslavila je trežu godišnjicu postojanja, dok je Društveni centar, koji su osnovali, obilježio prvu godinu rada.

U okviru proslave koja je organizovana u Društvenom centru predstavljen je redizajnirana internet prezentacija Aktivne zone, potpisani sporazumi o saradnji sa tri nevladine organizacije sa Cetinja, a predstavljeni su i projekti koji će biti realizovani u 2015.

Izvršni direktor Miloš Marković je zadovoljan što je Aktivne zona, kao relativno mlada organizacije, već uspjela da ostvari svoj prvi strateški cilj, a to je osnivanje Društvenog centra -prostora namijenjenog svim građanima i građankama, kako bi pokretali nove inicijative, edukovali se i kvalitetno provodili slobodno vrijeme.

“Zahvalnost dugujemo svima koji posjećuju Društveni centar, jer ga upravo oni čine živim i stvaraju mogućnosti da nastavi da radi. Posebnu zahvalnost iskazujemo prema svim pojedincima i kompanijama koje su finansijski podržali ideju Društvenog centra, kao i Fondu za aktivno građanstvo i Evropskoj uniji”, kazao je Marković.

Koordinatorka sektora za odnose sa javnošću Milena Stanojević je predstavila novi projekat Aktivne zone "Recept za aktivzam", koji će biti realizovan do kraja godine, a koji je namijenjen civilnom sektoru u Crnoj Gori.

“Projekat je usmjeren mladima koji će imati priliku da na jednom mjestu pronađu sve informacije koje su im potrebne da sami pokrenu i sprovedu građansku akciju. Osmislićemo i snimiti video zapise koji će informisati zainteresovane o svemu bitnom što je vezano za rad nevladonih organizacija. Pokretanjem veb stranice, `Youtube` kanala i promocijom uz pomoć drugih društvenih mreža, biće omogućen veći pristup idejama, motivaciji,  korisnim informacijama i savjetima”, pojasnila je Stanojević koja se nada da će do kraja realizacije projekat, ''Recept za aktivizam'' postati sinonim za platformu na kojoj će mladi tražiti i pronaći ideju, inspiraciju i korisne informacija za pokretanje građanskih inicijativa, što će podrazumijevati uključivanje sve većeg broja zainteresovanih u procese pokretanja i realizovanja građanskih akcija.

Na svečanosti je  predstavljen je i projekat koji će podrazumijevati osnivanje prve Fondacije mladih u Crnoj Gori, koja će služiti kao platforma za razvoj zajednice kao i redizajnirana veb stranica organizacije www.aktivnazona.me.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније