Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

18. 10. 2024. 17:06 >> 17:29
1

Ministarstvo pravde

O žalbi Do Kvona obaviješteni tek danas, Ustavni sud da postupi u najkraćem roku

U Ministarstvu pravde ističu da su tek danas obaviješteni od Ustavnog suda o žalbi punomoćnika Do Kvona od 25. septembra na presudu Vrhovnog suda, i današnjoj odluci da se ona uvaži, čime se obustavlja izvršenje pravosnažne presude, odnosno obustavlja postupak izručenja do donošenja konačne odluke Ustavnog suda. Iz tog resora poručuju da očekuju da taj sud donese odluku u što kraćem roku i da je dobra i pravovremena komunikacija između grana vlasti i institucija od ključnog značaja za donošenje valjanih i na Ustavu i zakonu utemeljenih odluka.

Kako navode u saopštenju, mole da u ovom slučaju Ustavni sud postupi u najkraćem roku i da ih ubuduće bez odlaganja o tome obavještava, kako bi nastavili započete aktivnosti u konkretnom predmetu.

"Ministarstvo pravde je tek danas obaviješteno od strane Ustavnog suda Crne Gore da su punomoćnici Kvon Do Hyeonga 25. septembra ove godine podnijeli ustavnu žalbu protiv presude Vrhovnog suda Crne Gore sa zahtjevom da Ustavni sud donese rješenje o obustavi izvršenja pravosnažne presude, obustavi sprovođenja administrativnog postupka pred ministrom pravde i obustavi radnje izručenja do donošenja odluke po ustavnoj žalbi. Ustavni sud nas je u daljoj korespodenciji informisao da je na današnjoj sjednici usvojen zahtjev punomoćnika Kwon Do Hyeonga i da se obustavlja izvršenje presude Vrhovnog suda Crne Gore, kao i postupak odlučivanja o dozvoli izručenja, do donošenja konačne odluke Ustavnog suda", navode u saopštenju.

Dodaju da imajući u vidu složenost predmeta, kao i veliki interes javnosti za ovaj slučaj, smatraju da je dobra i pravovremena komunikacija između grana vlasti i institucija od ključnog značaja za donošenje valjanih i na Ustavu i zakonu utemeljenih odluka.

"S obzirom da pisani otpravak ovog rješenja još uvijek nije dostavljen Ministarstvu pravde, o detaljima daljeg postupanja, javnost će biti blagovremeno obaviještena", navode u saopštenju Ministarstva.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније