Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

17. 10. 2024. 14:24 >> 14:25
Čitaj mi:

SJEDNICA UO UCG

Uveden kućni red u zgradi tehničkih fakulteta, osniva se i fond za studente

Na sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore usvojen je i Pravilnik o kućnom redu zgrade tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

Kako piše u saopštenju, potrebno je dodatno urediti rad i funkcionisanje tehničkih fakulteta u skladu sa internim pravilima i potrebama Univerziteta.

Na sjednici odbora, kojom je predsjedavao Milivoje Mićo Radović, danas su, između ostalog, donijete odluke o osnivanju Fonda za finansijsku podršku studenata UCG i Fonda za istraživanje i studijske boravke-

Cilj Fonda za finansijsku podršku studenata, kako je saopšteno, biće pružanje finansijske pomoći studentima koji su korisnici materijalnog obezbjeđenja ili kojima je potrebna materijalna podrška u skladu sa Zakonom o socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Sredstva za Fond će se obezbjeđivati kroz donacije i sponzorstva preko Alumni asocijacije Univerziteta, a njihova raspodjela obavljaće se po osnovu kriterijuma propisanih posebnim pravilnikom, a putem posebne Komisije na osnovu podnijetih zahtjeva.

Kada je riječ o Fondu za istraživanje i studijske boravke, odluka o dodjeli sredstava donosiće se na osnovu zahtjeva pojedinaca, dok će uslovi i postupci za ostvarivanje podrške biti definisani posebnim pravilnikom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније