Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dragana Lalević, TVCG

16. 10. 2024. 07:14 >> 09:25
Čitaj mi:

MJEŠTANI TRAŽE POMOĆ VLADE

Domaćinstva iznad Veljeg Dubokog odsječena već 15 dana

Oko 12 domaćinstava skoro 15 dana odsječeno je na katunima iznad sela Velje Duboko, u Kolašinu. Nevrijeme koje je zadesilo našu zemlju 3. i 4. oktobra ostavilo je posljedice kakve mještani ne pamte u zadnjih 100 godina.

Bujice i potoci nosili su sve pred sobom, pa su faktički nestali djelovi puta zbog čega je selo nekoliko dana bilo odsječeno, a sada su na katunu zarobljeni mještani sa stokom.

Sredina je oktobra i seljani bi uskoro morali nazad u selo, što pri trenutnom stanju nije moguće.

Iako je voda sve odnijela mještani Veljeg Dubokog imaju problem s vodom za piće od neveremena, pa su i za to prinuđeni da se snalaze.

Opštinske službe su izlazile na teren, no nema dovoljno novca da se šteta sanira. Izvođač je tražio 20 hiljada eura za popravku puta, a Opština može da ponudi samo 10 hiljada.

Mještani su očajni, jer kažu da su prepušteni sami sebi, zbog čega pozivaju Vladu u pomoć.

Asfalt koji je juče stigao do nekih kuća u tom rovačkom selu ne mogu, kaže mještanin Bato Drašković, da slave u 21. vijeku, jer u nastavku je put loš i nepristupačan, čak i za terenska vozila.

Video koji su napravili mještani pokazuje koliko je vodena bujica bila razorna, a kako kažu poslije vode ostali su veliki nanosi, koji se moraju ukloniti.

Kaže da je država usmjerila pažnju na Komarnicu i da su oni odsječeni i zaboravljeni.

Maksim Drašković ispred Mjesne zajednice kaže da su ih zadesile nezapamćene nepogode. Djelovi sela koje je najudaljenije i najzapuštenije u opštini su opustošeni, a najveći problem je neprohodan put ka gornjem dijelu sela i katunima na Kapetanovom jezeru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније