Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

15. 10. 2024. 11:35 >> 11:50
Čitaj mi:

Novica VUKOVIĆ

"Podaci popisa da budu osnova za integraciju Crne Gore ka EU"

Podaci popisa treba da budu osnova za vođenje politika i strategija razvoja u svim sferama društvenog života i kreiranju politika razvoja Crne Gore i njenu integraciju u EU, kazao je ministar finansija Novica Vuković tokom predstavljanja rezultata popisa stanovništva.

"Sami podaci popisa će biti nemjerljivog značaja za donošenje planova, strategije u krajnjem kreiranje politika koje su u nadčežnosti i samog minstarstva. Podaci dobijeni iz popisa treba da budu osnova za vođenje politika i strategija razvoja u svim sferama društvenih života i kreiranju politika razvoja Crne Gore i najvažije, njenu integraciju u EU", kazao je Vuković.

On je poručio da veliku zahvalnost duguje premijeru Milojku Spajiću "koji je napravio ambijent da bi popis mogao da se sprovede", te Ministarstvu finansija i Upravi za statistiku.

"Podaci popisa treba da budu osnova za vođenje politika i stratregija razvoja u svim sferama društvenog života i kreiranju politika razvoja Crne Gore i njenu integraciju u EU. Ono što smo uspjeli jeste da u potpunosti ispoštujemo preporuke Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija", kazao je Vuković. 

Podsjetio je da je popis iznosio blizu 6 miliona eura.

Vuković je kazao i da je ponosan jer su kontrolni mehanizmi bili na najvećem nivou. 

"U ime Vlade i u ime Ministarstva finansija želim da čestitam svim građanima Crne Gore na najkvalitetnije odrađenom popisu stanovništva", kazao je Vuković. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније