Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

11. 10. 2024. 18:18 >> 19:38
Čitaj mi:

UPOZORENJE

CKB upozorila na moguće internet prevare

Crnogorska komercijalna banka (CKB) upozorila je svoje korisnike i ostale građane da je moguć fišing /phishing/ napad u kojem se zloupotrebljava ime te banke.

Iz CKB su kazali da ne stoje iza mejla koji stiže sa adrese sales@sebelaskawanparjo.com, a u kojem se u potpisu zloupotrebljava ime CKB kako bi se zadobilo povjerenje primaoca.

„Obavještavamo klijente i širu javnost da se radi o takozvanom „phishing“ napadu, i da ako su dobili ovaj mail, odmah ga izbrišu“, navodi se u saopštenju CKB.

Oni su istakli da internet prevare postaju sve sofisticiranije i zahtjevaju oprez kako lični podaci i/ili novac građana ne bi bili dovedeni u opasnost.

„Pokušaji prevara putem mejla, SMS-a, aplikacija i društvenih mreža sve su češći“, kazali su iz CKB.

Oni su pozvali građane da se, u slučaju sumnje na vjerodostojnost bilo koje poruke, mejla ili poziva, odmah obrate CKB na telefon 19900 ili mejlom na info@ckb.me.

„Važno je znati da CKB nikada neće od svojih klijenata tražiti da joj dostave kredencijale za logovanje u m/e-bank aplikaciju, osjetljive podatke o platnoj kartici, SMS aktivacione kodove i kodove za verifikaciju transakcije, i da sva obavještenja klijentima šaljemo isključivo preko zvaničnih kanala komunikacije“, naglasili su iz CKB.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније