Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P. R.

11. 10. 2024. 11:00 >> 10:59
Čitaj mi:

SVEČANA PROSLAVA

Pošta Crne Gore obilježila 150 godina Svjetskog poštanskog saveza

Pošta Crne Gore danas obilježava 150 godina članstva u Svjetskom poštanskom savezu, međunarodnoj organizaciji kojoj smo član od njenog osnivanja, poručio je predsjednik Odbora direktora Pošte Crne Gore Igor Bulatović.

Pošta Crne Gore svečanom proslavom obilježila je 150 godina od osnivanja Svjetskog poštanskog saveza. 

Bulatović je naglasio važnost poštanskih usluga kroz istoriju Crne Gore, posebno istakavši značaj uloge koju je Pošta imala u povezivanju države sa svijetom.

"Pošta Crne Gore danas obilježava 150 godina članstva u Svjetskom poštanskom savezu, međunarodnoj organizaciji kojoj smo član od njenog osnivanja. Ovaj jubilej dočekujemo s ponosom, svjesni važnosti i uticaja koji smo ostvarili kroz istoriju," izjavio je Bulatović.

On je takođe podsjetio na izazove koje je institucija prevazilazila kroz istoriju, ali i na njenu ključnu ulogu u modernizaciji i tehnološkom razvoju.

Prisutnima se obratio i potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj, koji je istakao podršku Vlade Crne Gore modernizaciji Pošte.

Posebno je naglasio je da je Pošta kroz decenije bila ključni faktor ne samo u komunikaciji, već i u ekonomskom razvoju, povezujući Crnu Goru sa ostatkom svijeta. Đeljošaj je istakao da se, uprkos tehnološkim promjenama, poštanski sistem i dalje pokazuje kao neophodna karika za razvoj društva i podršku ekonomiji, te da će Pošta Crne Gore nastaviti da igra važnu ulogu u budućnosti kroz modernizaciju i inovacije, prateći savremene trendove.

Izvršni direktor Pošte Crne Gore, Josip Đurašković, predstavio je postignuća Pošte u proteklom periodu, s posebnim fokusom na modernizaciju i digitalizaciju poslovanja.

Naveo je da su prihodi Pošte u stalnom rastu, ističući da je kompanija u ovoj godini na putu da ostvari jedan od najboljih poslovnih rezultata od osnivanja. Đurašković je naglasio značaj inovacija, ekološke održivosti i uvođenja novih tehnologija kako bi Pošta Crne Gore ostala konkurentna na tržištu, uz jasnu viziju budućeg razvoja.

Proslava 150. godišnjice Svjetskog poštanskog saveza bila je prilika da se istakne dugogodišnja tradicija Pošte Crne Gore, ali i predstave planovi za budućnost, sa posebnim akcentom na modernizaciju i prilagođavanje novim izazovima.

Događaju su prisustvovali predstavnici Vlade Crne Gore, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, diplomatskog kora, kao i brojni saradnici i partneri Pošte Crne Gore, čime je obilježen značajan jubilej za globalnu poštansku zajednicu i Crnu Goru, koja je članica Svjetskog poštanskog saveza od samog osnivanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније