Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

10. 10. 2024. 15:10 >> 15:12
1
Čitaj mi:

DEMOKRATE

"Lazarević obrukao Crnu Goru pred čitavim svijetom"

Iz Demokratske Crne Gore tvrde da je general Zoran Lazarević drsko prekršio Zakon o Vojsci Crne Gore i to javnim nastupom i izjavom bez odobrenja ministra, što je eksplicitno propisano Zakonom, navode iz partije Alekse Bečića.

Lazarević je, podsjetimo, danas novinarima kazao da je tačno da je pisao članovima Savjeta za odbranu i bezbjednost, jer je ministar odbrane Dragan Krapović zabranio da se komunicira sa kabinetima predsjednika Vlade i Skupštine, ne i sa predsjednikom.

“Ono što je posebno skandalozno jeste da je u tom nastupu optužio predsjednika Skupštine, predsjednika Vlade, predsjednicu Vrhovnog suda, predsjednicu Ustavnog suda, predstavnike diplomatskog kora, vojne atašee, bivše ministre odbrane, funkcionere i zaposlene u Ministarstvu odbrane, ali i veliki broj časnih oficira, podoficira i vojnika po ugovoru da su dio ”partijskog skupa Demokrata”, navode Demokrate.

Vrlo je, dodaju, zanimljiva i indikativna još jedna stvar, a to je da je očigledno dezorjentisan i u svojoj pogubljenosti iznio još jednu kvalifikaciju, da on ”ne bi sebi dozvolio da političke prilike u Crnoj Gori dijeli sa generalima drugih država”.

“Zašto je to indikativno poštovani građani? Zato što ja na današnjem presu ministar Krapović nije pomenuo nikakve generale, već je govorio o neprimjerenom ponašanju i postupanju bg Lazarevića u zemlji, ali i kod aktivnosti u inostranstvu. Čim pominje generale, znači da su informacije koje ministar odčigledno ima tačne i da je samim tim on to i priznao, nakon čega je sebe ponovo uveo u zonu odgovornosti”, navode Demokrate.

Pitaju može li se i u jednoj normalnoj zemlji zamisliti general koji naredi vojnicima da pokrenu vojni transport i da vojnim transportom za njegove potrebe i pod njegovim naređenjem pokuša uvesti “Jamahu bez izvozne dokumentacije” i bez carinske prijave i to ni manje ni više nego u vozilu Vojske Crne Gore.

“Može li se zamisliti Vojska Crne Gore čiji je Načelnik generalštaba uhvaćen od strane zemlje članice Evropske unije u pokušaju da nelegalno uveze prevozno sredstvo zloupotrebljavajući vojnu imovinu. To je general koji je obrukao zemlju pred čitavim svijetom, našim NATO saveznicima i članicama Evropske unije. I ovim dajemo punu podršku ministru odbrane da u potpunosti očisti sektor odbrane od partijskih švercera, saradnika kriminalnih organizacija i izvršilaca naloga predsjednika političkih subjekata”, zaključuju Demokrate u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније