Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

08. 10. 2024. 16:13 >> 16:14
Čitaj mi:

u vELIKOM TRNOVU

Ulica u bugarskom gradu nosiće Njegoševo ime

Ulica u gradu Veliko Trnovo u Bugarskoj nosiće ime Petra II Petrovića Njegoša.

To je zaključeno na sastanku gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića sa gradonačelnikom Velikog Trnova Danielom Panovim.

Đurašković je kazao da Veliko Trnovo, kao stara prijestonica Bugarske, ima izuzetan značaj za bugarsku kulturu i istoriju, baš kao što Cetinje, kao istorijsko srce Crne Gore, simbolizuje duhovni i kulturni identitet naše zemlje.

„Ove sličnosti i duboka povezanost između naših gradova nijesu samo stvar prošlosti – one danas predstavljaju osnovu za jačanje saradnje i motivišu nas da zajednički radimo na projektima koji će doprinijeti budućem razvoju obje prijestonice, istovremeno doprinoseći jačanju prijateljskih odnosa između Crne Gore i Bugarske“, naveo je Đurašković.

Đurašković je saopštio da je i u toku procedura da se jedna ulica na Cetinju nazove po velikom bugarskom književniku Ivanu Vazovu.

Vazov je, podsjetimo, poemu “Oslobođenje“ posvetio Crnoj Gori, kao simbol trajnog prijateljstva i kulturnih veza između dva naroda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније