Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mira Rovčanin [ Radio Crne Gore ]

08. 10. 2024. 11:57 >> 11:59
Čitaj mi:

RIZNICA USPOMENA

Nikšić: Promovisano prvo izdanje godišnjaka "Veseli koraci"

"Veseli koraci" naziv je prvog izdanja godišnjaka nikšićke Javne predškolske ustanove "Dragan Kovačević" koja obilježava 75 godina rada.

Obojena dječijim crtežima i fotografijama, publikacija podsjeća na kratak istorijat ustanove, razvoj vaspitnih jedinica i brojne aktivnosti.

Članica autorskog tima Suzana Batina podsjeća kako je počeo rad na godišnjaku.

"U martu 2023. okupili smo se oko ideje i usaglasili da naš vrtić zaslužuje godišnji pregled događaja koji će biti zapisani i sačuvani u ovom i godišnjacima koji slijede", kazala je Batina.

Sibolično godišnjak je predstavljen u Dječijoj nedjelji u Gradsko kući u Nikšiću, a svečanost su obojili recitacijom djevočica Staša i dječak Danilo, polaznici vrtića.

Direkorica JPU "Dragan Kovačević" Snežana Zogović ističe podršku zaposlenih i roditelja. Naglašava i da će godišnjak ostati kao dokument budućim generacijama.

"Mislim da je sa Veselim koracima krenula jubilarna 75 godina. Nadam se da ćemo ove školske godine, ako je to moguće, a vjerujem da jeste jer imamo potencijala prilično, krenuti još bolje", poručila je Zogović.

Godišnjak je podsjetnik i riznica novih uspomena. Članica autorskog tima Žana Delibašić Raičević uvjerena je da će publikacija poslužiti i kao inspiracija za godine koje slijede.

"Godišnjak nije skup slika, riječi i projekata koje smo realizovali već je to svjedočanstvo jednom zaista posebnom putovanju. Putovanju koje smo sa djecom proputovali prošle školske godine uz puno smijeha, bilo je i suza, puno novih lekcija, učenja o druženju, ljubavi, prijateljstvu, odgovornosti", kazala je Delibašić Raičević.

Da bi prvi godišnjak ugledao svjetlost dana uprava vrtića imala je podršku Ministarstva prosvjete, Opštine Nikšić, lokalne Turističke organizacije i privrednika.

Miloš Nenezić iz Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje ističe uspješnu saradnju lokalne samouprave i predškolske ustanove.

"Ta saradna je stvarno bila plodna, naročito u oblasti kulture i promovisanja kulture kod najmlađih. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti, a vama želim još mnogo ovih izdanja", rekao je Nenezić.

Saradnjom sa upravom vrtića zadovoljni su i roditelji. Predsjednik Savjeta Mirko Pavićević naglašava da su zajedničkim radom uspjeli da unaprijede uslove u predškolskim jedinicama.

"Sa vaspitačima i sa upravom uspjeli smo da doprinesemo poboljšanju uslova za boravak naše djece u svim vaspitnim jedinicama, što nam je bilo i nabitnije. Kada smo u junu pogledali sve ove aktivnosti koje su se desile bili smo ponosni što smo dio, makar i kao posmatrači, i što su naša djeca učestvovala u svemu tome, jer su mnogo naučili. Ništa to ne bi postojalo da nije vaspitača koji svakodnevno rade za dobro naše djece", poručio je Pavićević.

Prvo izdanje godišnjaka "Veseli koraci" grafički je oblikovao studio "Bad Brain".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније