Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Branka Mićunović [ Dnevnik TVCG ]

07. 10. 2024. 19:36 >> 20:54
Čitaj mi:

STRIKOVIĆ IZ ORGANIZACIJE "ŽENSKA AKCIJA"

Osude NVO zbog prijetnji Bratić: Nema političarke da nije pretrpjela linč

Bivša ministarka i predsjednica Političkog savjeta Ujedinjene Crne Gore Vesna Bratić na mreži Iks je objavila da joj je prijećeno smrću, uz komentar da je treba "u sanduku vratiti" u Hercegovinu.

"Mislim da ovo nije poruka samo meni, ovo je poruka ženama u politici i svim ženama u društvu koje se usude da nešto promijene", kazala je Bratić. 

Kako kaže, nema namjeru da se seli bilo gdje, a Hercegovinu voli i posjećuje.

Ovo vraćanje u sanduku” koliko god morbidno i neprijatno bilo daće mi dodatnu motivaciju da budem ženski glas u politici, čak i glas za glas žena koje se politički razlikuju od mene.

Slavica Striković iz Nevladine organizacije „Ženska akcija” komentar vidi kao otvoreni govor mržnje. Više je, kaže, razloga zbog kojih su žene u politici mete uvredljivim sadržajima na društvenim mrežama.

"Ovo je usud jednog najlošijeg patrijarhata u Crnoj Gori, a drugi razlog je nedjelovanje i neadekvatan odgovor nadležnih institucija", dodala je ona. 

Skoro da nema političarke u Crnoj Gori koja nije pretrpjela medijski linč na portalima i društvenim mrežama, ističe Strikovićeva, a do sada za to niko nije odgovarao.

"Iako imamo inoviran zakon o medijima iz juna ove godine i set još nekog dijela zakonskog okvira da te žene mogu biti zakonski zastićene a naći ličnost koja stoji iza profila", zaključila je Strikovićeva. 

Bratić je o prijetnjama obavijestila nadležne, pa je u Osnovnom državnom tužilaštvu formiran predmet, potvrđeno nam je iz ODT-a.

Podsjetimo, uznemiravajući komentari neprimjernog sadržaja upućivani su i poslanici DPS-a Aleksandri Vuković-Kuč, kao i Jeleni Nedović u septembru prošle godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније