Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Mina ]

03. 10. 2024. 20:27 >> 20:27
Čitaj mi:

IBRAHIMOVIĆ - ŠMIT

Napredak Crne Gore na evropskom putu podsticaj za ostale države regiona

Rezultati Crne Gore u pregovorima sa Evropskom unijom (EU) mogu poslužiti kao podsticaj ostalim državama regiona, poručio je ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović.

On je danas u Podgorici, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, razgovarao sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini (BiH), Kristijanom Šmitom.

Navodi se da su Ibrahimović i Šmit konstatovali da Crna Gora i BiH imaju zajedničke vanjskopolitičke prioritete u pogledu regionalne saradnje i integracije u EU, što, uz česte kontakte na visokom i najvišem nivou, značajno doprinosi jačanju sveukupne saradnje.

Osvrnuvši se na ključne vanjskopolitičke prioritete, Ibrahimović je istakao da je zadovoljan ostvarenim napretkom.

"Kao i činjenicom da je Crna Gora prepoznata kao predvodnica u procesu evropske integracije, te da rezultati u pregovorima mogu poslužiti kao podsticaj ostalim zemljama regiona", rekao je Ibrahimović.

On je ocijenio da je napredak koji BiH bilježi na evropskom putu veoma važan, ističući da stabilnost, jasna evropska perspektiva i napredak u integracionom procesu jedne od država, doprinosi stabilnosti i daljem razvoju cijelog regiona.

"Sastanak je bio prilika i za razmjenu mišljenja o drugim aktuelnim regionalnim prilikama, sa posebnim akcentom na rastući trend odlaska mladih iz država Zapadnog Balkana, te neophodnost stvaranja uslova koji će omogućiti svima da svoje talente i vještine i razvijaju i valorizuju u svojim državama", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније