Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

01. 10. 2024. 11:45 >> 11:45
Čitaj mi:

Politička skupština EPP

Šahmanović: Crna Gora će imati veliki podsticaj i podršku u Briselu

Ministar rudarstva, nafte i gasa Admir Šahmanović učestvovao je na političkoj skupštini Evropske narodne partije (EPP). Bošnjačka stranka jedini predstavnik iz Crne Gore i već pet godina učestvuje u radu ove političke organizacije koja je jedna od najuticajnijih u EU i broji najveći broj poslanika u Evropskom parlamentu.

“U narednom periodu EPP imaće i 15 komesara u Evropskoj komisiji. Sve to ukazuju da će Crna Gora imati veliki podsticaj i podršku u Briselu i da treba da iskoristimo naše članstvo kao važan resurs koji bi mogao da ubrza evropske integracije i uvede našu državu u najkraćem roku u ovu veliku porodicu”, poručio je ministar Šahmanović.

Tokom dvodnevnog događaja, učesnici su razmijenili mišljenja i sa kandidatima za komesare koji su predstavili planove za naredni period.

“Ohrabruje i činjenica da nam se pridružio Fridrih Merc predsjednik njemačke CDU stranke i vjerovatno budući Bundeskancelar. Svi smo saglasni oko činjenice da je Crna Gora upravo ta država koja će biti buduća članica EU i iskoristićemo sve moguće mehanizme podrške koji su nam na raspolaganju kako bismo ubrzali taj proces”, zaključio je Šahmanović.

Klub poslanika EPP-a je najbrojnija politička grupacija u Evropskom parlamentu sa 188 poslanika iz svih država članica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније