Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

25. 09. 2024. 16:07 >> 16:35
Čitaj mi:

opština Danilovgrad

Obrazovan Krizni štab za zaustavljanje širenja kju groznice

Opština Danilovgrad je u ponedeljak obrazovala Krizni štab kako bi se osiguralo brzo i koordinisano reagovanje svih relevantnih institucija i stručnog tima, sa ciljem smanjenja rizika od daljeg širenja Q groznice, a prije svega zaštitilo zdravlje građana. Krizni štab rukovodi cjelokupnim procesom upraljanja, održava sastanke kako bi se analizirala trenutna situacija i utvrdili prioriteti za dalja djelovanja.

Formiran je i Stručni tim za identifikaciju adekvatnih lokacija za zakopavanje životinja eutanaziranih zbog obolijevanja od Q groznice i on ima zadatak da ispita potencijalne lokacije, uz angažovanje stručnjaka iz oblasti hidrogeologije, pedologije, veterine s obzirom na to da u obzir dolaze lokacije udaljeje od naseljenih mjesta , vodotokova, izvora vodosnadbijevanja i ključnih ekosistema, ali se mora voditi računa i o poštovanju bezbjednosnih standarda prilikom prevoza životinjsih ostataka!

Stručni tim aktivno sarađuje i u kontinuiranoj je komunikaciji sa državnim i lokalnim organima, inspekcijskim službama i relevantnim institucijama kako bi bila osigurana usklađenost sa propisima i procedurama.

U toku je razmatranje šest lokacija, koje trenutno ispituju nadležne službe i stručni tim.

Napominjemo, Opština Danilovgrad apeluje na sve građane da u ovoj situaciji budemo solidarni, empatični i dobronamjerni, jer sve suprotno od toga samo otežava dovoljno izazovnu situaciju. Sem što je prioritet očuvanje zdravlja naših građana, moramo zajedno pomoći stočarima koji su sada u nezavidnoj situaciji. Nadamo se da makar ova situacija neće biti politički ring i diskurs političkog nadmetanja i podmetanja.

Zaposleni u Opštini rade, bez obzira na radno vrijeme, neumorno tragajući za adekvatnom lokacijom, a situacija je izazovna i zbog hidrogeološke pozicije naše Opštine.

Podsjetimo, pokušali smo da uključimo u donošenje odluke i Mjesne zajednice, međutim, sem MZ Vražegrmci niko nije dao predlog lokacije za ukop eutanaziranih životinja, a i pomenuta Mjesna zajednica ponudila je lokaciju za ukop životinja isključivo sa teritorije MZ Vražegrmci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније