Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

17. 09. 2024. 09:10 >> 09:20
Čitaj mi:

čestitka milatovića

"Naša dužnost je da razvijamo Žabljak i Crnu Goru"

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da je naša dužnost da u vremenima mira i slobode uložimo dodatan napor, i da marljivim radom razvijamo Žabljak i Crnu Goru, kako bi, kako kaže, stvorili bolju i sigurniju budućnost za sve građanke i građane naše zemlje.

On je uputio je čestitke povodom 17. septembra Dana opštine Žabljak rukovodstvu opštine, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima tog grada.

"Slavna slobodarska prošlost Žabljaka i Crne Gore, za čiju slobodu su životе položili brojni Durmitorci, opominje nas i sada da, više nego ikada prije, moramo čuvati temeljne vrijednosti antifašizma, kao osnovnih postulata na kojima je izgrađeno naše društvo. Zato se danas sa pijetetom i zahvalnošću sjećamo herojstva, hrabrosti i vizije stanovnika durmitorskog kraja i njihove borbe za slobodu i dostojanstvo naše zemlje", naveo je Milatović. 

Kako dalje navodi, smješten u srcu crnogorskog sjevera, okružen netaknutim ljepotama nacionalnog parka Durmitor, kao što su Crno jezero, moćni vrhovi Bobotovog kuka i Savinog kuka, Sedla i Prutaša - sa veličanstvenim pejzažima koji ostavljaju bez daha i predstavljaju glavni potencijal za dalje unaprjeđenje turističke ponude u ovom kraju.

Zato, dodaje, razvoj održivog turizma, koji će sačuvati prirodna bogatstva, ali istovremeno omogućiti ekonomski prosperitet lokalne zajednice, u narednom periodu mora biti u fokusu donosilaca odluka na lokalnom i državnom nivou.

"Pametna ulaganja u infrastrukturu, plansko upravljanje prostorom, otvaranje novih radnih mjesta kroz intenziviranje investicionog ciklusa, ali i briga o resursima - mora biti prioritet. Jedino se na taj način Žabljak može svrstati u red sa razvijenim regionalnim i evropskim turističkim centrima, što ovaj grad sa bogatstvom svojih prirodnih ljepota i nemjerljivim ljudskim potencijalom apsolutno zaslužuje.Želim da istaknem da u meni, kao Predsjedniku Crne Gore, imate snažnu podršku i iskrenog partnera za sve konstruktivne inicijative i aktivnosti koje su usmjerene na razvoj vaše opštine i razvoj našeg sjevera", istakao je Milatović. 

On je još jednom, uz najbolje želje za lični i profesionalni napredak, čestitao Dan opštine i poželi puno uspjeha u godinama koje su pred nama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније