Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P. R.

16. 09. 2024. 15:48 >> 15:46

ZAVRŠENA KAMPANJA

"Kad pijem ne vozim" – posebna pažnja posvećena mladim vozačima

Šesnaesta kampanja "Kad pijem ne vozim" uspješno je završena danas u svjetlu obilježavanja Svjetskog dana odgovorne konzumacije piva, saopštila je Uprava policije.

"Tokom prethodnih mjesec i po dana kroz krovnu poruku da alkohol i volan nikako ne idu zajedno, s posebnim akcentom na mladim vozačima, sprovedene su brojne aktivnosti, kako na terenu, tako i na društvenim mrežama, a podršku su pružile i brojne crnogorske poznate ličnosti i influenseri upućujući apele i podsjećajući na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju", navode u saopštenju.

U periodu trajanja kampanje, intenzivirani su preventivni i edukativni napori, uz neophodnu kontrolu saobraćaja, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda izazvanih u alkoholisanom stanju.

"Dakle, od 1. avgusta do 16. septembra službenici Uprave policije sankcionisali su ukupno 1.288 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola. Za vrijeme trajanja kampanje 'Kad pijem ne vozim' službenici Uprave policije lišili su slobode 443 vozača koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1 g/kg i većoj ili su odbili da se podvrgnu testu na prisustvo alkohola", istakli su u saopštenju.

Kampanju je realizovala Uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Pivarom "Trebjesa", a koja je za cilj imala podizanje svijesti o opasnostima vožnje pod uticajem alkohola.

Ovom kampanjom Pivara "Trebjesa" već 16 godina doprinosi podizanju svijesti o važnosti odgovorne konzumacije alkohola. Saradnja sa institucionalnim partnerima, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Upravom policije, igra značajnu ulogu u njenoj uspješnoj realizaciji.

"Ove godine napravili smo iskorak u kampanji i fokus stavili na mlade vozače, koji često nisu svjesni rizika koje nosi vožnja u alkoholisanom stanju. Poslali smo poruke o stvarima koje ne idu zajedno, ali ih ipak viđamo svakodnevno. Neke kombinacije ipak nikako ne idu zajedno i za njih nema kompromisa, a to su alkohol i volan. Kampanja je imala odlične reakcije, a nadamo se da ćemo je, u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerima, dalje nadograđivati u budućnosti, jer je ovo tema o kojoj je uvijek važno govoriti", istakla je menadžerka za korporativne poslove u Pivari "Trebjesa" Natalija Đordan.

Kako dodaje, ova kampanja ujedno oslikava i napore Molson Coors grupacije kojoj pripada Pivara „Trebjesa“ na polju promovisanja odgovorne konzumacije alkohola u svim zemljama u kojima posluje, i to kroz prevenciju i edukaciju.

Tradicionalno, Pivara „Trebjesa“ je ove godine donirala četiri alkometra Upravi policije, odnosno preko 50 u proteklih deceniju i po koliko traje saradnja. Tokom redovnih aktivnosti saobraćajne policije, ali i tokom muzičkih manifestacija Lake Fest i Petrovačka noć, podijeljeno je više od 800 promo poklona sa porukom kampanje, kao trajan podsjetnik vozačima.

"Uprava policije će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima usmjerenim ka odgovornom ponašanju u saobraćaju i očuvanju ljudskih života", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније