Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

16. 09. 2024. 08:25 >> 08:25

simbol prirodne ljepote

Čestitke povodom Dana opštine Žabljak

Povodom Dana opštine Žabljak čestitku je uputila potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović kazavši da je taj grad oduvijek bio prepoznat kao simbol turističke ponude i prirodne ljepote, ne samo u Crnoj Gori, već i mnogo šire.

 

"Njegov jedinstveni spoj netaknute prirode, Durmitorskog masiva i brojnih kulturno-istorijskih spomenika, privlači posjetioce iz svih krajeva svijeta. U tom smislu, razvoj infrastrukture i unapređenje turističke ponude moraju ostati prioritet, kako bi se osigurala dugoročna održivost i dalji prosperitet. Takođe, trajna zaštita Durmitora kao UNESCO-vog spomenika prirode osigurava svijetlu budućnost za sve građane Žabljaka i okoline. Sigurna sam da će rukovodstvo Opštine, uz podršku građana, nastaviti sa radom na projektima koji će unaprijediti kvalitet života svih stanovnika", napisala je Popović.

Dan opštine Žabljak, kaže ona, nosi poseban značaj i kao podsjetnik na slavnu antifašističku borbu koja je u temelju naše slobode.

"Žabljak i njegovi hrabri stanovnici dali su ogroman doprinos u borbi protiv fašizma tokom Drugog svjetskog rata, čuvajući čast i dostojanstvo svog naroda u istorijski najtežem periodu. Današnji datum simbolizuje ne samo sjećanje na borce koji su položili svoje živote za slobodu, već i neprolazne vrijednosti antifašizma, slobode i jednakosti, koje su utkane u temelje moderne Crne Gore. Sjećanje na herojsku prošlost obavezuje nas da i dalje radimo na očuvanju mira, slobode i solidarnosti među ljudima", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније