Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

14. 09. 2024. 09:45 >> 09:45
Čitaj mi:

CTS

Uprava carina počela sa primjenom Sistema za targetiranje pošiljki

Uprava carina je počela sa primjenom Sistema za targetiranje pošiljki (CTS), čija je osnovna funkcija vršenje analize rizika na brodskim kontejnerima prije uplovljavanja broda u carinsku ispostavu Slobodna zona Bar, što omogućava brzo stavljanje u slobodan promet robe u kontejnerima koji ne predstavljaju rizik, dok omogućava bržu i efikasniju kontrolu kontejnera koji predstavljaju rizik sa aspekta kršenja carinskih propisa, saopštili su iz Uprave carina.

"7. juna 2021. godine zaljučen je Memorandum u razumijevanju između Uprave prihoda i carina Crne Gore i državnog sekretara za unutrašnje poslove Ujedinjenog Kraljevstva kojeg predstavlja Granična služba u vezi sa zajedničkom saradnjom, unapređenjem znanja i razvojem vještina u pogledu svih pitanja vezanih za granice Crne Gore sa ciljem jačanja saradnje između ove dvije službe i razmjene znanja sa ciljem pružanja pomoći u prevenciji, otkrivanju ili istrazi teškog i organizovanog kriminala i da potpomogne zajedničke napore u interesu javne zaštite. Uprava prihoda i carina je 25. juna 2021. godine u svrhu implementacije CTS-a zaključila i Sporazum sa Svjetskom carinskom organizacijom (SCO) o korišćenju Sistema sa targetiranje pošiljki (Cargo Targeting System-CTS)", navodi se u njihovom saopštenju. 

CTS je sistem koji je razvila Svjetska carinska organizacija za pomoć carinskim upravama u prikupljanju, čuvanju i razmjeni podataka o kargo manifestu.

Softver se sastoji od aplikacije za prikupljanje i skladištenje podataka o kargo manifestu na nacionalnom nivou i interfejsa za razmjenu podataka između carinskih uprava na međunarodnom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније