Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 09. 2024. 22:04 >> 22:18
Čitaj mi:

reagovanje ministarke

Jakšić-Stojanović DPS-u: Odakle smjelost da tražite moju ostavku?

Kao što je javnost danas upoznata nikakvog političkog skupa u JU OŠ ” Savo Kažić” nije bilo. Međutim, to nije omelo naše kolege iz DPS-a da, uprkos činjenici da znaju isto što i ja, pošalju saopštenje medijima u kojem se pozivaju na etiku i Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju, tražeći od mene, ni manje ni više, nego ostavku, kazala je ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić-Stojanović.

Kako ističe, kad je javnost saznala ono što su i oni znali prije nego što su poslali saopštenje, a to je da Mjesna zajednica nije isto što i škola, tražili su od medija da njihovo saopštenje povuku.

“Uvažene kolege iz DPS-a, pokušavajući da me uvučete u načine zloupotreba koje ste dugo i temeljno vježbali i stavljajući mene u okvire događaja koji se nisu ni desili, vjerovatno ste probali građanima da poručite da smo svi isti. I da sam ja kao i vi. Ne, gospodo, nismo svi isti. I ja nikad neću biti kao vi. Resor kojim rukovodim povjerenje građana je stekao na način koji vi ne možete ili ne želite da razumijete”, navodi Jakšić-Stojanović.

Tim na čijem je čelu, u prethodnih deset mjeseci imao je samo jednu vodilju, a to je da ne radestvari kao oni, nego da rade za dobro obrazovnog sistema i sve naše djece – i njene i njihove.

“Svjesna sam da izgarate za nekim slučajem da otkrijete pritiske i zloupotrebe, posebno u susret predstojećim izborima, pa kad ih ne nalazite, onda ih izmislite, ali građani znaju da u obrazovnom sistemu kojim rukovodim nema mjesta ni politici ni političkim tribinama u obrazovnim objektima! To je, ipak, bio vaš manir. Zakon i član zakona na koji se sad pozivate trebalo je da čitate 2018. godine prije nego ste u jednom školskom objektu u Kotoru organizovali predozborni politički skup “, kaže Jakšić-Stojanović.Ističe da razliku između nje i DPS znaju i oni koji se svakodnevno obraćaju ovom resoru i njoj lično, osjećajući povjerenje i iskazujući nadu da bolje vrijeme za naš obrazovni sistem dolazi.

“Dolazi, to znate i vi, zato i pokušavate obmanama da skrenete naš kolosjek. Ali istina ima tu čudnu osobinu da se uvijek pojavi. Moja se pojavila na fotografiji 1 , a vaša na 2. fotografiji. Na kraju, u skladu sa svojim profesijom, još mogu da konstatujem: Uvažene kolege, nije to dobro. Molim vas, za drugi put se bolje pripremite. I provjerite prije nego što nešto objavite. I kad već provjerite i dobijete potvrdu da nešto nije istina, ne srljajte radi jeftinih političkih poena još dublje. Ovog puta ste pali pred najstrožom komisijom – poštovanom javnosti Crne Gore, prosvjetnim radnicima, roditeljima, učenicima. Potpis na vaš neuspjeli pokušaj, staviće ko treba. I kad treba. A ja ću i dalje nastaviti da radim isključivo u interesu i moje i vaše djece, čineći ovaj obrazovni sistem i naše društvo boljim za sve nas”, kazala je Jakšić Stojanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније