Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

13. 09. 2024. 17:32 >> 17:42
Čitaj mi:

prva žena u Vodu za elektronsko izviđanje

Andrea Saitaj - gazela u uniformi

Vojska Crne Gore nudi brojne mogućnosti mladim ljudima da se dodatno edukuju, upoznavaju sa novim informacionim tehnologijama, tehničko-borbenim sredstvima i da napreduju u karijeri, poručuju iz Ministarstva odbrane.

U sklopu promotivne kampanje povodom novog oglasa za prijem vojnika po ugovoru Vojsku Crne Gore, koji će biti objavljen sredinom septemba, svake sedmice Ministarstvo odbrane po jedan novi video spot posvećen nekom od specifičnih zanimanja u Vojske Crne Gore.

Danas su predstavili Andreu Saitaj, vodnicu u Četi za vezu i elektronsko ratovanje (ČVER) Vojske Crne Gore.

Andrea je i talentovana sportistkinja koja svakog dana pretrči 20 kilometara u okviru redovnog sportskog treninga. Takmičila se i dobijala nagrade na međunarodnim vojnim takmičenjima, a takođe je državna šampionka u trci na 10 kilometara.

Andrea je započela vojnu karijeru kao profesionalna vojnikinja. U vojsci je otkrila talenat za sport i ambiciju da napreduje u karijeri. Za kratko vrijeme stigla je do podoficirskog čina.

"Svi su bili iznenađeni kada sam im saopštila da ću postati vojnikinja", kaže Andrea uz osmijeh.

Njeni vršnjaci su bili nepovjerljivi prema ovoj odluci misleći da je vojni poziv pretežak za naizgled krhku plavušu.

"Srećna sam i puna samopouzdanja zbog toga što sam pripadnica naše vojske. Sport mi dosta pomaže da napredujem u vojnoj karijeri i istrajem u profesionalnim izazovima. Znam da ako sam fizički spremna, sve ostalo ću lako savladati”, naglašava Andrea.

Andrein pobjednički duh i pozitivan životni stav su joj omogućili da postane prva žena u Vodu za elektronsko izviđanje ČVER.

“Djevojke i momci koji se poput Andree odluče za vojnu karijeru osim stalnog posla dobijaju i mogućnost različitih usavršavanja u inostranstvu ili, kao Andrea, napredovanja u sportu budući da je vojska dobro opremljena terenima za sport”, iz Ministarstva odbrane.

Andreina odluka da postane dio Vojske Crne Gore je očigledno bila ispravna.

Osim što se uspješno ostvarila kao vojnikinja i stekla poštovanje svojih kolega i koleginica, Andrea je uspjela da svoju ljubav prema sportu pretoči u medalje.

“Ne postoji ljepši način da neko predstavlja svoju zemlju od vojske i sporta!” naglašava ona.

Vojska Crne Gore je, kako poručuju, ponosna na svoje izuzetne pripadnike i posebno počastvovana što u svojim redovima ima šampionku kao što je Andrea.

“Pridruži nam se i ti ako si uporna i snažna osoba kao Andrea”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније