Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

10. 09. 2024. 14:16 >> 14:16
1

Šahmanović – Kalkavan

Za Tursku Crna Gora je investiciono atraktivna

Ministar rudarstva, nafte i gasa Admir Šahmanović, sastao se sa Barišom Kalkavanom, ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori. Šahmanović je istakao da je Turska do sada bila pouzdan partner Crne Gore, te da ima prostora za unapređenje veza, posebno ekonomskih.

Sagovornici su se složili da su Crna Gora i Turska do sada imale dobru saradnju, te izrazili uvjerenje da će se ona nastaviti i ubuduće. Kako je istaknuto u saopštenju Ministarstva, napomenuto je da viševjekovne diplomatske veze i prijateljstvo obavezuju obje države da posvećeno nastave sa unapređivanjem bilateralnih odnosa i savezništva na svim poljima.

„Turska je do sada bila pouzdan partner Crne Gore, a vjerujemo da uvijek ima prostora za jačanje tih veza, naročito u privrednim aktivnostima,“ istakao je ambasador Kalkavan.

Dodao je da su dobrodošle nove inicijative, koje se uz obostranu posvećenost mogu realizovati s ciljem jačanja partnerstva i savezništva, te daljeg učvršćivanja međudržavnih veza i saradnje.

Ambasador se zahvalio ministru Šahmanoviću na otvorenosti i ukazanom povjerenju, te istakao investicionu atraktivnost Crne Gore, koja zajedničkim radom može postati zanimljiva velikim turskim korporacijama.

Šahmanović predstavio je ambasadoru Turske razvojne projekte i prioritete rada ministarstva, kako u oblasti istraživanja i eksploatacije mineralnih sirovina, tako i u domenu razvoja sektora nafte i gasa. Ukazao je na neophodnost izrade krovnih strateških dokumenata kako bi se na održiv i racionalan način valorizovali postojeći resursi.

"Oblast rudarstva, nafte i gasa ima mnogo potencijala, ali i izazova. Naš fokus je na razvoju ovog sektora uz poštovanje najviših ekoloških standarda. Crna Gora raspolaže značajnim resursima, ali je ključno da njihovu dalju eksploataciju planiramo prateći najnovije tehnologije i najstrože standarde zaštite životne sredine,“ zaključio je ministar Šahmanović, dodajući da iskustva koja Turska ima u ovim oblastima mogu biti izuzetno korisna za crnogorsku administraciju.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar u ministarstvu Dino Tutundžić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније