Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Tufik Softić

10. 09. 2024. 07:02 >> 16:26
1

Božović za Portal RTCG

Amandmanima do projekata na sjeveru

Kroz amandmansko djelovanje poslanice Jelene Božović (NSD) Beranama je obezbijeđeno 7.250.000 eura, a neki od projekata, kao što je pročišćivač vode sa vodoizvorišta Merića Vrelo i vodovod na Buču realizovaće se u periodu od dvije godine.

Božović je za Portal RTCG kazala da je za asfaltiranje i sanaciju postojećih puteva i izradu spomenika Marka Miljanova obezbijedjeno 2.000.000 eura.

“Ovo je već treća godina kako sam kroz amandmansko djelovanje na budžet obezbijedila značajna sredstva za sve opštine na sjeveru - Berane, Rožaje, Mojkovac, Andrijevica, Plav, dok je predsjednik opštine Bijelo Polje odbio ovakvu saradnju”, kazala je Božović.

Prema njenim riječima najvažniji projekat za Berance svakako je prečišćivač pitke vode sa izvorišta Merića vrelo u Beranama za šta je opredijeljeno je 5.200.000 eura.

“Voda u Beranama godinama unazad nakon obilnih padavina nije za piće. Opština je ranije pripremila dokumentaciju ali i pored toga taj projekat nije bio prihvaćen i nije se našao kao prioritetan u budžetu Crne Gore za 2024. godinu. Građani imaju pravo na kvalitetnu vodu i mojim djelovanjem na budžet ovaj projekat se našao u budžetu za 2024. godinu. Završetkom ovog projekta taj problem će se napokon riješiti”, naglasila je Božović.

Dodala je da je za vodovod u beranskom neslju Buče opredijeljeno kroz amandmansko djelovanje 500.000 eura što će mještanima ovog naselja obezbijediti kvalitetnu vodu.

“Nakon tenderske procedure koju je sprovela opština Berane u toku je asfaltiranje puteva u 10 gradskih, prigradskih i seoskih naselja ukupne dužine 24 kilometra, i to - sanacija postojećeg lokalnog puta prema Gornjem Zaostru u dužini o 1.400 metara, sanacija postojećeg puta kroz Beranselo u dužini od 600, u Praćevcu 1.600 metara, Petnjiku 1.200 metara i vršiti rekonstrukcija postojećeg puta u Glavacama", kazala je Božović.

Prema njenim riječima asfaltiranje novog puta u Gornjem Zaostru u dužini od dva kilometra, putnog pravca dolačko-lužačko groblje 460 metara, asfaltiraće se i postojeći lokalni put od Glavaca do Vuče 3,700 metara, i 450 metara novog puta, asfaltiranje puta na Crnom Vrhu 2.100 metara, Goraždu 700 metara, Rovcima 1.500 i asfaltiranje puta prema Pešića jezeru u dužini od 4.200 metara.

“Podsjetiću da je prošle godine asfaltiran putni pravac prema Skrivenoj 1.200 metara, 2 kilometra u Kaludri, 650 metara u selu Veliđe i oko 3,5 kilometra kroz selo Glavaca. Tokom prethodnih godina kroz amandmane Nove srpske demokratije obezbijeđena su značajna sredstva za asfaltiranje 10 kilometara puta u Rožajama u selima Bašča, Bijela Crkva, Radeva Mala, Bukovica, kao i u Plavu i Andrijevici i Mojkovcu. Predsjednik opštine Bijelo Polje odbio je ovakav vid saradnje”, tvrdi Božović.

Prema njenim riječima svi ovi projekti značajno utiču na kvalitet života posebno stanovnika koji su ostali da žive u seoskim područjima i da se bave poljoprivredom, ali i podsticaj za sve one koji žele da se vrate na selo, održavaju svoja imanja i kućni prag ili da ostanu tu da žive.

“Sve više je onih koji se na selo vraćaju, obrađuju svoja imanja i održavaju porodična domaćinstva. Ovim pokazujemo da radimo, ne ostaje sve samo na riječima već radimo konkretne stvari i građani od toga vide konkretne rezultate” – zaključila je Božović.

Jelena Božović je drugi mandat poslanice Nove srpske demokratije. U prošlom sazivu u državnom parlamentu je bilo ukupno tri poslanice iz Berana, iz SNP i PzP, koje su vrlo uspješno amandmanski doprinijele realizaciji nekih projekata u ovom gradu, dok je u ovom sazivu Božović ostala jedina žena poslanik iz Berana.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније