Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

09. 09. 2024. 15:26 >> 15:26
Čitaj mi:

Ministasrstvo pravde

Crna Gora i Turska u borbi protiv organizovanog kriminala

Postoji prostor za jačanje saradnje Crne Gore i Turske prvenstveno kada je riječ o izazovima koji se odnose na bezbjednost građana dvije države i borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma. U tom smislu dvije države su na istoj strani. To je glavna poruka današnjeg sastanka ministra pravde Bojana Božovića i ambasadora Republike Turske Bariša Kalkavana.

 

 Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, Božović je istakao da je prioritet Crne Gore, kada je riječ o EU integracijama, ispunjenje svih zadataka iz pristupnih poglavlja 23 i 24. čiji se najzahtjevniji dio onosi na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Kalkavan je pohvalio kao izuzetno važan potez Crne Gore i Ministarstva paravde da izruče Turskoj potraživanog građanina te zemlje Binalija Gamgoza. Božović je kazao da je sve odrađeno po zakonu i uz odličnu komunikaciju i saradnju institucija dvije države. Kalkavan i Božović su saglasni da treba intenzivirati saradnju između akademskih zajednica dvije države, posebno kada je riječ o visokoškolskim ustanovama na kojima se izučavaju pravne nauke", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније