Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

09. 09. 2024. 15:01 >> 15:01
1

Ibrahimović sa hrvatskim ambasadorom

Grubišić: Određeni potezi Crne Gore nijesu u duhu dobrosusjedskih odnosa

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorom Republike Hrvatske Veselkom Grubišićem, koji je naglasio da određeni potezi Crne Gore u prethosnom periodu nijesu bili u duhu razvoja dobrosusjedskih odnosa, ali da Hrvatska želi da vidi Crnu Goru kao evroatlantskog susjeda.

U razgovoru je istaknuto da Crna Gora izuzetno cijenu pomoć koju je Hrvatska pružila Crnoj Gori u kontekstu prvo evroatlantske, kao i evropske integracije.

Kako navode u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova, u duhu doprosusjedskih odnosa, cilj je da se njeguje dijalog o svim pitanjima i razvijaju odnosi, utemeljeni na principima otvorenosti i povjerenja.

"Hrvatska je naša prijateljska, susjedna država, NATO saveznica i članica Evropske unije, kojoj i mi želimo da se što prije pridružimo. Vjerujem da kroz dijalog o svim pitanjima možemo doći do najboljih, obostrano prihvatljivih rješenja i na taj način dodatno osnažiti postojeće veze,“ kazao je Ibrahimović.

Grubišić je prenio stav da određeni potezi crnogorske strane u prethodnom periodu nijesu bili u skladu sa vizijom razvoja dobrosusjedskih prijateljskih odnosa, ali da Hrvatska želi da vidi Crnu Goru kao evroatlantskog susjeda, koji će ostati čvrsto i na svom evropskom putu, vrijednostima i opredjeljenju.

Tokom sastanka je bilo riječi i o drugim, aktuelnim, regionalnim i bilateralnim pitanjima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније