Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 09. 2024. 11:58 >> 11:59
Čitaj mi:

U PODGORICI

Novine za inovatore: Uskoro počinje da radi Kancelarija za transfer tehnologija

U Podgorici će uskoro biti otvorena Kancelarija za transfer tehnologija (TTO) koja će djelovati na nacionalnom nivou i biće smještena u okviru Naučno-tehnološkog parka Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kancelarija je predmet potpisivanja Memoranduma o razumijevanju za stvaranje uslova za tehnološki transfer u Crnoj Gori, koji su potpisali ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, rektor Univerziteta Crne Gore, Vladimir Božović i izvršna direktorica Naučno-tehnološkog parka Crne Gore Valentina Radulović.

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da je glavni cilj da se premosti jaz između istraživanja i primjene na tržištu i podrži rast ekonomije zasnovane na znanju, promovišu inovacije i preduzetništvo, te stvore nove mogućnosti za zapošljavanje, što će dugoročno doprinijeti pozicioniranju Crne Gore kao regionalnog centra za inovacije i transfer tehnologija.

"Kancelarija za transfer tehnologija radiće na promociji saradnje između akademske zajednice i privrede, sa ciljem razvoja novih proizvoda, usluga i tehnologija, koji će unaprijediti konkurentnost i ekonomsku snagu države", piše u saopštenju. 

Kancelarija će pružati stručnu podršku i kvalitetne usluge, omogućavajući da inovativne ideje pronađu put do tržišta.

Ciljne grupe i krajnji korisnici Kancelarije su univerziteti, naučnoistraživačke ustanove, inovatori, mala i srednja preduzeća, startapovi, preduzetnici, investitori, organi državne uprave i međunarodni partneri, što će omogućiti sinergiju između znanja i inovacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније