Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

02. 09. 2024. 14:34 >> 14:34
Čitaj mi:

nišić

"Program 'Garancija za mlade' korak ka boljoj integraciji na tržište rada"

Program “Garancija za mlade”, koji tek treba da se sprovodi u tri pilot opštine – Bijelo Polje, Ulcinj i Nikšić, predstavlja ambiciozan korak ka boljoj integraciji mladih na tržište rada, poručila je ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga Naida Nišić. Ona je sa državnom sekretarkom Anđelom Bašović i v.d. direktorom Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Davidom Perčobićem, posjetila danas područnu jedinicu Zavoda za zapošljavanje u Nikšiću.

Oni su razgovarali sa zaposlenima u Zavodu o važnim reformama i projektima koji se planiraju radi unapređenja rada Zavoda i smanjenja stope nezaposlenosti, s posebnim fokusom na program Garancija za mlade.

Nišić je izrazila zadovoljstvo što je posjetila područnu jedinicu Zavoda u Nikšiću, naglasivši da je cilj podići ZZZCG na višu ljestvicu efikasnosti i ukloniti administrativne barijere koje usporavaju proces zapošljavanja.

„Posebno me raduje projekat Garancije za mlade, koji u kombinaciji sa programom stručnog osposobljavanja, predstavlja ključnu inicijativu za podršku mladima u Crnoj Gori“, izjavila je ministarka.

Direktor Zavoda, zajedno sa zaposlenima, zahvalio je ministarki na posjeti i izrazio punu podršku reformama koje Ministarstvo planira da sprovodi.

„Naša misija je da se posvetimo nezaposlenim licima i olakšamo im pristup radu kroz transparentnost i pojednostavljivanje procedura. Zavod će biti u potpunosti digitalizovan, što će značajno olakšati pristup korisnicima i ubrzati procese,“ istakao je direktor.

Pored digitalizacije, direktor je naglasio važnost decentralizacije Zavoda, što će omogućiti lokalnim organima da samostalno kreiraju mjere zapošljavanja, uz finansijsku podršku Ministarstva i Zavoda. Ove mjere imaju za cilj smanjenje stope nezaposlenosti u Crnoj Gori, uz napore koje ulaže Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje.

Na kraju posjete, Nišić, državna sekretarka Bašović i direktor Perčobić sastali su se sa načelnicom područne jedinice Zavoda za zapošljavanje u Nikšiću, Aleksandrom Radulović. Potvrđena je podrška Ministarstva mjerama koje Zavod sprovodi, sve u cilju smanjenja nezaposlenosti. Naglašena je, dodaju, potreba za intenzivnijom saradnjom između područnih jedinica.

Nišić je zaključila da su zajednički napori Ministarstva i Zavoda ključni za postizanje ciljeva i stvaranje boljih uslova za sve nezaposlene građane Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније