Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Mina ]

26. 08. 2024. 08:44 >> 08:44

Nezavisni sindikat policije

Posljednom primjenom zakona i maksimalnim kaznama odbraniti zajednicu

Nezavisni sindikat policije pozvao je tužilačku i sudsku organizaciju da, povodom napada devetnaestogodišnjaka na policijaca na Žabljaku, dosljednom primjenom zakonskih odredbi i izricanjem maksimalnih kazni stanu u, kako su naveli, odbranu društvene zajednice.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno da su njihovi službenici na Žabljaku uhapsili A.P. (19) iz Podgorice osumnjičenog za napad na policajca.

U saopštenju Nezavisnog sandikata policije navodi se da bezobzirnost, bahatost i surovost čovjeka koji se, sa 19 godina, nalazi tek na početku života, a koji je spreman da napadne policijskog službenika i ozbiljno mu ugrozi život, najbolje oslikava trenutni pravac kojim se kreće crnogorsko društvo.

“Šta da očekuje obični, nenaoružani čovjek koji nije službeno lice ako je napadnut onaj koji treba svima da garantuje bezbjednost i sigurnost”, kazali su iz strukovnog udruženja policije.

“Pozivamo, prije svega tužilačku i sudsku organizaciju da, doslednom primjenom zakonskih odredbi i izricanjem maksimalnih kazni, stanu u odbranu društvene zajednice”, kaže se u saopštenju.

Oni su pozvali i građane da dignu glas i kažu da je nasilja dosta, da žele mirne ulice i sigurne trgove.

Iz Nezavisnog sindikata policije su kazali da su mnogi spremni da ustvrde da je policajac država.

“Čemu da se nada bilo koji mirni pojedinac u ovoj državi ako je ovako surovo napadnuta sama država”, upitali su iz Nezavisnog sindikata policije.

Kako su dodali, krajnje je vrijeme da svi zajedno, ujedinjeni i odlučni, prestupnicima jasno stave do znanja da crnogorske ulice nijesu dovoljno široke za njihovu “osionost, samoljublje i ničim zasluženu umišljenost da su neko kome se sve može”.

Kako su istakli, za Nezavisni sindikat policije Crne Gore, udarac staklenom flašom u glavu je nesumnjivo pokušaj ubistva.

Oni su podsjetili da se taj pokušaj ubistva, u razmaku od samo nekoliko sekundi, dogodio čak dva puta.

“Zaprepašćuje riješenost napadača da dva puta napadne na tako opasan i surov način, da ugrozi dva ljudska života, pritom uopšte ne mareći za posledice”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Nezavisnog sindikata policije, u tom slučaju ne smiju postojati olakšavajuće okolnosti u vidu mladosti napadača, eventualne alkoholisanosti ili nečeg trećeg.

“Nema opravdanja za ovaj i ovakav napad”, poručuje se u saopštenju.

Dodaje se da mjere prevencije, porodično i školsko vaspitanje očigledno ne uspijevaju da dovoljno “kultivišu” određene ljude.

“Stalno popuštanje, blaga kaznena politika i najšira moguća demokratija kod pojedinaca očigledno stvaraju osjećaj super moći i nedodirljivosti”, naveli su iz strukovnog udruženja policijaca.

Vrijeme je, kako su dodali, za nepopularne, ali prijeko potrebne, represivne mjere.

“Kao društvo smo prinuđeni na samoodbranu od nasilnika, a samo zajedno, kroz sistem i zakone, im možemo stati na put”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније