Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

23. 08. 2024. 09:21 >> 09:29
1
Čitaj mi:

KOLAŠIN - JEZERINE

Prvo saobraćajna signalizacija, pa rekonstrukcija puta

U narednih mjesec dana, a moguće i ranije, biće postavljena saobraćajna signalizacija na dijelu putu u Kolašinu prema Jezerinama, kako bi se smanjile gužve zbog kojih je dio mještana nedavno protestova kazao je u Jutarnjem programu TVCG direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Nedavno su mještani više kolašinskih naselja protestovali, jer kako tvrde problemi u saobraćaju nastali su nakon otvaranja tunela Klisura, koji je dio novorekonstruisanog puta od Bjelasice do Lubnica. Ukazali su na probleme koje im je donijelo otvaranje tunela, to jest, odvijanje tranzitnog, frekventnog saobraćaja neuslovnim putem koji vodi kroz nekoliko naselja.

Vuksanović kaže da je održan sastanak sa mještanima Kolašina koji su protestovali, a kako dodaje dogovorena su neka rješenja koja će ići u tri pravca.

“Da se postavi nova saobraćajna signalizacija, da se uspori saobraćaj i da se sa intenzivnijim radom Uprave policije, koja je već dala sve od sebe na terenu, da se spriječi teretni saobraćaj, znači da se prevoznici, više kažnjavaju zbog tih prekršaja koje su pravili”, naveo je Vuksanović.

On ističe da su pored tih kratkoročnih, dogovorene i dugoročne mjere.

“To je izgradnja nove saobraćajnice ka Jezerinama. U svakom slučaju, sastanak je bio kvalitetan. Mislim da smo napravili na zadovoljstvo svih jedan kvalitetan dogovor i u svakom slučaju od strane nas, pretpostavljamo i opštine Kolašin i kolega iz Uprave policije, da će dogovor biti ispoštovan”, kazao je Vuksanović.

On podsjeća da je otvaranjem puta Jezerine - Lubnice i tunela Klisura nastao problem u opštini Kolašin vezano za taj tranzitni saobraćaj, posebno tokom ljeta, zbog pojačanog saobraćaja od sjevera ka jugu.

Zbog toga Vuksanović kaže i da su protesti mještana u neku ruku bili opravdani.

“Bilo je i zloupotreba od strane prevoznika kršeni su saobraćajni propisi, jer je teretni saobraćaj išao kroz taj tunel. Mještani Kolašina prije svega zbog bezbjednosti su se usudili da krenu u protest i time da skrenu u pažnju svima na svoje probleme”, poručio je Vuksanović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније