Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ Mediabiro ]

21. 08. 2024. 08:35 >> 08:39
Čitaj mi:

povratak u klupe

Cijene udžbenika za srednjoškolce na nivou prošlogodišnjih

Druga polovina avgusta mjeseca za roditelje sa djecom školskog uzrasta je rezervisana za pripreme za povratak u školske klupe. Ovaj finansijski izazovan i stresan period lakšim čini činjenica da su četvrtu godinu zaredom udžbenici za osnovce besplatni.

“Distribucija prema svim školama na teritoriji Crne Gore za sve osnovce upisane u obrazovni sistem Crne Gore je počela u ponedjeljak 12. avgusta, sve protiče u najboljem redu i nadamo se da će tako ostati do samog kraja distribucije koji je planiran za kraj ovog mjeseca,” naveo je predstavnik Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, Dušan Petričević.

Ove školske godine u program su uvrštena i nova izdanja i to za prvi, drugi i treći razred osnovne škole za predmete Likovno i Muzičko, a novi udžbenik će se koristiti i za Likovno za osmi razred.

“Kada je u pitanju gimnazija, izmjene se odnose na udžbenike i zbirke za Biologiju i Hemiju za prvi razred, kao i udžbenik za Geografiju za drugi razred. Ostale knjige su iste kao i prošlih godina. Sve knjige koje su na našem jeziku uporedo imamo izdanja za cjelokupnu školsku populaciju osnovne i srednje škole na albanskom jeziku. Prodajemo i lektire, cijene i naslovi su kao i ranijih godina, ništa se nije mijenjalo,” naveo je Petričević.

Cijene udžbenika za srednjoškolce su takođe na nivou prošlogodišnjih – za knjige za prvi razred je potrebno izdvojiti 106 eura, za drugi razred 90 eura, treći 95 eura, dok će maturanti izdvojiti najmanje novca – 83 eura.

“Svi očekuju da Zavod kao jedini izdavač udžbenika na teritoriji Crne Gore osluškuje tržište i potrebe potrošača. Svjedočimo konstantnom rastu cijena na tržištu tako da je Zavod uradio sve kako bi cijene i ove godine bile na nivou ranijih godina,” poručio je Petričević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније