Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

20. 08. 2024. 11:58 >> 11:58
Čitaj mi:

uprava za saobraćaj

U narednih mjesec postaviće signalizaciju od Kolašina prema Jezerima

Horizontalna i vertikalna signalizacija na putu od Kolašina prema Jezerima biće postavljena u narednih mjesec dana, a policija će nastaviti sa pojačanim aktivnostima koje se tiču kontrola i sankcionisanja prolaska teretnih vozila u cilju bezbjednijeg odvijanja saobraćaja na ovoj dionici. To je dogovoreno na zajedničkom sastanku direktora Uprave za saobraćaj Radomira Vuksanovića, načelnika odjeljenja bezbjednosti Kolašin Zorana Braunovića, predsjednika i potpredsjednika Opštine Kolašin Petka Bakića i Vasilija Ivanovića sa predstavnicima mještana kolašinskih naselja koji su prethodnog vikenda blokirali saobraćaj na putu koji vodi od Kolašina preko Lubnica do Berana.

Na sastanku je istaknuto da visoka frenkvencija saobraćaja, posebno sada tokom sezone, neprilagođena brzina kretanja i prolazak teretnih vozila predstavljaju opasnost za stanovnike kolašinskih naselja kroz koje prolazi ova saobraćajnica, te je ovo samo prvi korak ka rješavanju izazova nastalih zbog pojačanog inteziteta saobraćaja nakon otvaranja tunela Klisura.

Takođe, naglašeno je da je u toku izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju od Kolašina do Jezerina, te da će navedeni projekat biti uvršten Budžet za 2025. godinu.

Mještani su istakli da vjeruju da će se na ovaj način podići nivo bezbjednost saobraćaja na ovoj dionici, te da će obustaviti proteste, kazali su iz Uprave za saobraćaj.

"Podsjećamo da je put Jezerine-Lubnice otvoren samo za putnički saobraćaj i da je zabranjen prolazak teretnim vozilima, kao i vozilima koja prevoze opasne materije", zaključili su iz Uprave za saobraćaj. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније