Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

13. 08. 2024. 10:20 >> 10:33
Čitaj mi:

MUP saopštio

Prošle sedmice registrovana 82 krivična djela

U Crnoj Gori su prošle sedmice registrovana 82 krivična djela, za koja će odgovarati 79 osoba, saopštili su iz Uprave policije, dodajući da njihovi službenici u tom periodu nijesu registrovali nijedno krivično djelo protiv života i tijela.

Iz policije su rekli da je u trenutku izvršenja 21 krivično djelo registrovano sa nepoznatim izvršiocem i da su preduzete aktivnosti iz nadležnosti policije rezultirale rasvjetljavanjem 20 djela, što je procenat rasvijetljenosti od 95 odsto.

Kako su naveli, pripadnici kriminalističke policije uhapsili su 63 osobe, od čega njih 37 zbog učinjenih krivičnih djela, a 26 zbog učinjenih prekršaja.

„Policija je tokom prethodne sedmice, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, oduzela deset komada oružja, 89 komada municije i 11 komada eksplozivnih naprava“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je policija podnijela pet krivičnih prijava protiv pet osoba zbog pet djela iz oblasti suzbijanja krijumčarenja droga.

Iz policije su rekli da je, osim toga, podnijeto 38 prekršajnih prijava protiv 38 osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

„Kada je riječ o otkrivanju krivičnih djela iz oblasti ekonomskog kriminala, policija je podnijela sedam krivičnih prijava i dopuna krivičnih prijava protiv šest fizičkih lica zbog učinjenih šest krivičnih djela“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz policije, prošle sedmice registrovano je 16 krivičnih djela iz oblasti nasilja u porodici, a shodno Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici podnijeto je 29 prekršajnih prijava.

„Kada je riječ o maloljetničkoj delikvenciji, policija je podnijela tri krivične prijave i dopune krivičnih prijava protiv tri maloljetne osobe, zbog počinjenih krivičnih djela krađa, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga", rekli su iz policije.

Oni su kazali da su podnijete i četiri prekršajne prijave protiv pet maloljetnih osoba zbog počinjenih prekršaja iz zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga i o javnom redu i miru.

Kriminalistička policija je, kako je saopšteno, uhapsila deset ljudi po naconalnim potjernicama, dok je po međunarodnim potjernicama u Crnoj Gori uhapšena jedna osoba.

„Sedmicu za nama je obilježilo stabilno stanje javnog reda i mira. U Crnoj Gori su policijski službenici zablilježili 36 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i procesuirali ukupno 59 osoba zbog 36 prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je, od tog broja procesuiranih osoba, 19 uhapšeno.

Policija je, kako su naveli, prošle sedmice obezbjeđivala 11 javnih okupljanja.

Iz policije su kazali da je prethodne sedmice registrovano 157 saobraćajnih nezgoda, u kojima su stradale dvije osobe, 15 je teško povrijeđeno, a 59 lakše.

U tom periodu saobraćajna policija je podnijela 366 prekršajnih prijava, izdala 2.525 prekršajnih naloga i uhapsila 129 osoba zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

„Sprovodeći postupak prinudne naplate neplaćenih prekršajnih naloga policija je izvršila naplatu više od 35 hiljada eura“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je granična policija prošle sedmice na graničnim prelazima kontrolisala ukupno 1.279.439 osoba, od toga 648.363 na ulazu i 631.076 na izlazu iz Crne Gore.

Kontrolisano je, kako su rekli iz policije, ukupno 318.138 vozila, 472 plovila, 988 vazduhoplova i 53 voza.

Iz policije su kazali da u Crnu Goru nije dozvoljen ulaz za 15 osoba.

Kako su naveli, službenici Sektora granične policije izdali su 180 prekršajnih naloga shodno Zakonu o strancima.

„Donijeto je 29 rješenja o dobrovoljnom povratku. Granična policije je donijela 20 rješenja o otkazu boravka do 90 dana, a 50 osoba je izrazilo namjeru za međunarodnu zaštitu. Inicirano je šest prestanaka privremenih boravaka“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније