Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

09. 08. 2024. 11:45 >> 11:45

brđanin - Jokić

Dodatno će angažovati policajce zbog rješavanja saobraćajnih gužvi u Kotoru

Dogovoreno je dodatno angažovanje službenika Uprave policije na rješavanju saobraćajnih gužvi u Kotoru na sastanku direktora Uprave policije, Zoran Brđanin sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem.

 

 Kako se navodi u saopštenju, dogovoreno je i zajedničko angažovanje opštinskih službi i službi policije sa ciljem prevencije i sankcionisanja ugostiteljskih i drugih objekata i lica kojima je zabranjeno usluživanje alkohola maloljetnicima doprinoseći kreiranju odgovornog i senzibilnog ambijenta usmjerenog na poštovanje zakona i zaštitu ranjive kategorije društva.

"Povod sastanka je intenziviranje saradnje Uprave policije sa lokalnim samoupravama u cilju unaprijeđenja komunikacije i postizanja efikasnijih rezultata kada je u pitanju stvaranje povoljnog i bezbjednog ambijenta za život i rad građana kao i turista koji borave u Kotoru.
Brđanin je istakao značaj kontinuirane saradnje i zajedničkog djelovanja i aktivnosti usmjerenih na izazove i rizike turističke sezone, imajući u vidu broj domaćih i stranih posjetilaca u Kotoru", navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu je naglašena i potreba jačanja komunikacije i saradnje radi rješavanja zajedničkih problema.

"Uprava policije u toku ljetnje turističke sezone, na osnovu raspoloživih kapaciteta, angažuje službenike iz drugih organizacionih jedinica kao ispomoć u primorskim opštinama uključujući Kotor. Dodatno, u koordinaciji sa opštinskim organima, službenici Uprave policije će posebnu pažnju usmjeriti na planske aktivnosti u cilju suzbijanja ulične prodaje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga", piše u saopštenju.

U sklopu zajedničkih aktivnosti, biće uloženi dodatni napori u rješavanju aktuelnog problema prilaza Perastu imajući u vidu saobraćajne gužve koje se uglavnom ogledaju u otežanom prilazu gradu duž magistralnog puta zbog parkiranih kolona automobila.

"Jedan od zaključaka je neophodnost uvođenja efikasnijih i bržih komunikacionih kanala službi zaduženih za zaštitu i spašavanje u okviru Opštine Kotor i službi Uprave policije zaduženih za održavanje javnog reda i mira. U završnom dijelu sastanka dogovoreno je intenziviranje saradnje na svim nivoima posebno u dijelu realizacije aktuelnih zajedničkih projekata i rješavanju izazova sa kojima se Opština suočava, kao i planiranju budućih pravaca djelovanja",zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније