Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

08. 08. 2024. 06:49 >> 06:43
Čitaj mi:

RAT U GAZI

Halevi: Izrael u visokoj pripravnosti

Sukob Izraela i Hamasa – 307. dan. Izrael je u visokoj pripravnosti i biće u stanju da brzo odgovori na svaki napad, poručio je načelnik Generalštaba izraelskih odbrambenih snaga Herci Halevi. Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da ciklus odmazde na Bliskom istoku mora da stane.

Najmanje 39.677 Palestinaca je stradalo, a 91.645 ih je povrijeđeno u izraelskoj ofanzivi od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje je pod kontrolom Hamasa.

Predsjednik Palestinske uprave Mahmud Abas izjavio je da su vlasti spremne za pregovore sa Izraelom o konačnom statusu, dok je Bijela kuća ponovila da se bliži sklapanje sporazuma o prekidu vatre između Hamasa i Tel Aviva.

Izraelska vojska, istovremeno, saopštila je da je ubila još jednog lidera Hezbolaha u Libanu, koji je navodno odgovoran za prošlogodišnji oktobarski napad na Izrael.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu, u međuvremenu, uputio je poruku Izraelcima da ostanu mirni i pribrani, usred novih tenzija u regionu.

S druge strane, iranski predsjednik Masud Pezeškijan izjavio je da Teheran zadržava pravo da odgovori na agresiju i ugrožavanje bezbjednosti Irana.

Pezeškijan je, takođe, pozvao Zapad da dokaže da teži miru u regionu, tako što će povući podršku Izraelu i zaustaviti napade na Gazu.

Za to vrijeme, francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da ciklus odmazde mora da prestane, apelujući na Pezeškijana da učini sve što je u njegovoj moći da bi se izbjegla eskalacija sukoba na Bliskom istoku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније