Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

07. 08. 2024. 15:38 >> 15:38
Čitaj mi:

MINISTARSTVO PROSVJETE

Podržano 36 projekata promocije nauke i inovacija

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je podržalo 36 projekata promocije nauke i inovativnih programa u okviru organizacije festivala "Dani nauke i inovacija 2024", koji će se održati od 23. do 27. septembra.

Nakon sprovedenog procesa ocjene prijava na konkurse, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je prihvatilo da sufinansira 19 projekata iz oblasti promocije nauke u ukupnom iznosu od 45.260 eura i 17 inovativnih programa u ukupnom iznosu od 46.985 eura.

Kako navode festival "Dani nauke i inovacija 2024" ima za cilj da nauku i inovacije približi najširoj populaciji, odnosno da podstiče, promoviše i popularizuje naučnoistraživačku i inovacionu djelatnost među različitim ciljnim javnostima u Crnoj Gori.

"Festival će biti održan u periodu od 23. do 27. septembra 2024. godine, a odobreni projekti i program biće sastavni dio bogatog programa koji je za crnogorsku javnost pripremilo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija sa svojim partnerima. Ministarstvo je podržalo 36 projekata promocije nauke i inovativnih programa u okviru organizacije festivala "Dani nauke i inovacija 2024"", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je Ministarstvo u maju objavilo dva konkursa: Konkurs za sufinansiranje projekata promocije nauke u okviru festivala „Dani nauke i inovacija 2024“ u ukupnom iznosu od 50.000 eura i Konkurs za podršku inovativnim programima u okviru Festivala „Dani nauke i inovacija 2024“ u ukupnom iznosu od 50.000 eura.

Oba konkursa bila su otvorena do 20. juna 2024. godine, a rok za Konkurs za podršku inovativnim programima bio je produžen do 5. jula 2024. godine. Do isteka roka za podnošenje prijava na konkurse podnijeto je 25 prijava projekata promocije nauke i 23 prijave inovativnih programa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније