Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

07. 08. 2024. 15:41 >> 15:41
Čitaj mi:

sanitarno ispravna

Voda na kupalištima dobrog kvaliteta

Morska voda na crnogorskim kupalištima je dobrog kvaliteta, odnosno sanitarno je ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopštili su iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

"Rezultati analize kvaliteta morske vode za 114 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 29. jula do 01. avgusta ove godine, pokazali su da je na 83,3% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 9,6% lokacija dobrog, na 7,0% zadovoljavajućeg kvaliteta", saopšteno je iz tog preduzeća. 

U Ulcinju, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 17, dok je na jednoj lokaciji voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na deset lokacija u Baru, dobrog kvaliteta na tri lokacije, dok je na dvije lokacije u ovoj opštini voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta. U Budvi, kvalitet morske vode je na 32 lokacije bio odličan, dok je na dvije lokacije kvalitet morske vode bio dobar.

"U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih devet, dok je na jednoj lokaciji kvalitet vode za kupanje bio dobar. Analize su pokazale da je u Kotoru na 12 lokacija voda bila odličnog, na jednoj lokaciji dobrog, a na preostale dvije zadovoljavajućeg kvaliteta. U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 22 lokacije, od čega je na njih 15 bila odličnog, na četiri dobrog a na tri zadovoljavajućeg kvaliteta", ističu iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније