Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 08. 2024. 07:11 >> 07:12
Čitaj mi:

Berane

Na proljeće počinje gradnja stambene zgrade za zdravstvene radnike  

Stambena zgrada za zdravstvene radnike u Beranama mogla bi da počene da se gradi već na proljeće, i trenutno se radi na razradi idejnih rješenja i projektovanju kao završnoj pripremnoj fazi. To je za portal RTCG kazao predstavnik ljekara i sindikata iz Berana, dr Saša Novović.

 

“Ja mislim da je ovo jedna jako dobra priča. Dobićemo stambenu zgradu za zdravstvene radnike, neposredno pored Kliničko bolničkog centra. Vjerujem da će to biti vrlo stimulativno za ljekare i druge zdravstvene radnike. Ovime se zaokružuje jedna cjelina, tu je KBC, tu je Dom zdravlja, sada ćemo dobiti i stambenu zgradu samo za zdravstvene radnike”, kazao je Novović.

Stambena zadruga zdravstvenih radnika Crne Gore je poslednjih dana prošle godine potpisala za Opštinom Berane ugovor o izgradnji ove zgrade. Tada je objašnjeno da Opština Berane u ovom projektu učestvuje na način što je obezbijedila lokaciju na kojoj će objekat biti sagrađen, a uz to će investitora osloboditi plaćanja komunalija.

Nakon što objekat bude sagrađen, Opštine Berane će dobiti određeni poslovni prostor, a izraženo je očekivanje da će ovo biti samo jedan od objekata koji će se u Beranama graditi u saradnji sa Stambenom zadrugom.

Potpisivanjem ovog ugovora 20 do 25 zdravstvnih radnika sa teritorije opštine Berane, koji su ujedno članovi Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore, će moći u periodu tri do četiri mjeseca da se prijavi na konkurs koji će biti blagovremeno objavljen, a očekuje se da cijena stanova bude subvencionirana.

“Cijena po kojoj će zdravstveni radnici moći da kupe stan će biti ispod tržišne, jer će biti umanjena za vrijednost zemljišta i komunalija koje je donirala Opština Berane, a zbog značaja i posebnog osvrta na radnike sa sjevera države, najvjerovatnije ćemo donijeti odluku na Upravnom odboru da od sredstava koja uplaćuje Ministarstvo zdravlja obezbijedimo subvenciju kako bi cijena stanova bila dodatno niža“, kazala je tada predsjednica Zadruge Maja Radišević.

Dr Saša Novović je objasnio da će na konkurs za kupovinu stana po povoljnijim uslovima moći da se prijave zaposleni u KBC Berane, Domu zdravlja „Dr Nika Labović“,jedinici Zavoda za hitnu medićinstku pomoć, Apotekarskoj ustanovi Montefarm i filijali Fonda za zdravstveno osiguranje.

“Zgrada za stambene radnike biće sagrađena na lokaciji preko puta Gimnazije i Kliničko bolničkog centra Berane. Vrijednost zemljišta koje predstavlja učešće Opštine Berane 264.000 eura, dok je procijenjena vrijednost investicije 1.393.000 eura” – rekao je Novović.

Berane je proglašenjem i transformacijom Opšte bolnice u Kliničko bolnički centar, u mandatu i zaslugom tadašnjeg ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, i formalno postalo regionalni zdravstveni centar za sjever Crne Gore.

Beranska bolnica je to bila i prije, ali su trasformacijom u KBC stvoreni preduslovi za proširenje zdravstvenih usluga, i dogradnju novih bolničkih objekata, kao što su već otvorena angio sala, i poliklinika.

Samo u angio sali, opremljenoj najsavremenijim uređajima i opremom, od aprila mjeseca ove godine kada je zvanično otvorena, spašeno je stotine života, uz najdirektniju saradnju sa KCCG.

Neki od ljekara sa strane već su izrazili interesovanje da stalno rade u Beranama, a nova stambena zgrada koja će se graditi biće sigurno stimulativna u tom pogledu, posebno za novi i nedostajući medicinski kadar svih profila.

 

                                              

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније