Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

05. 08. 2024. 12:45 >> 12:44
Čitaj mi:

Spajić čestitao Dan opštine Gusinje

Unapređenje infrastrukture podstaći će kvalitetniju valorizaciju potencijala

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić uputio je čestitku povodom 5. avgusta, Dana opštine Gusinje, predsjedniku Opštine Sanelu Baliću, predsjedniku Skupštine opštine Bujaru Hasanđekaju, kao i svim građankama i građanima.

„Vjekovima sabirajući različite civilizacijske uticaje, Gusinje je izgradilo i sačuvalo multietnički i multikulturalni identitet, kao vrijednost koja služi na ponos Crnoj Gori. Impresivna priroda, vrijedni kulturno – istorijski spomenici i u tradiciji ukorijenjeno gostoljublje, čine ovaj kraj atraktivnim, sa izuzetnim mogućnostima za privredni razvoj“, naveo je predsjednik Vlade u čestitki.

Spajić je naveo i da se obnavljanjem opštinskog statusa, odlučnije i odgovornije krenulo u prepoznavanje i ostvarivanje lokalnih razvojnih ciljeva. Realizacijom strateških projekata, kako je dodao, jasnije ćemo istaći kvalitativne prednosti i bogatstvo sjeverne regije.

„Uvjeren sam da će unapređenje infrastrukture podstaći kvalitetniju valorizaciju potencijala Gusinja, poboljšati životni standard, a turističku ponudu učiniti sadržajnijom. Intenzivnija međuopštinska i prekogranična saradnja, od posebnog su značaja za ravnomjeran regionalni razvoj, što je jedan od primarnih zadataka napretka države“, istakao je Spajić u čestitki.

Onje izrazio zahvalnost dijaspori, koja ne zaboravlja rodni kraj i u kontinuitetu učestvuje u ekonomskom snaženju, izgradnji i međunarodnoj promociji Gusinja.

„Očekujem da će prepoznati i iskoristiti nove, održive preduzetničke šanse i podsticajan poslovni ambijent koji uspostavljamo u Crnoj Gori“, zaključio je premijer Spajić u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније