Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

03. 08. 2024. 14:11 >> 14:21
1

MUP UPOZORAVA

Kiša ugasila skoro sve požare u državi, od sjutra ponovo oprez

Kiša koja je jutros pala ugasila je skoro sve požare na teritoriji Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstvaunutrašnjih poslova. Napominju da već od sjutra ponovo počinju visoke temperature i toplo vrijeme, što nas upozorava da ova požarna sezona nije prošla i da i dalje traži sistemsku pažnju i obazrivost.

“Protekli dani su pokazali da je sistem zaštite i spašavanja fukcionisao u punom kapacitetu, organizivano, odgovorno i profesionalno, te da je Direktorat za zaštitu i spašavanje koordinirao brojne aktivnosti koje su za rezultat imale brz i efikasan odgovor na svim opožarenim područjima”, saopšteno je iz MUP-a.

Činjenica da nismo imali stradalih lica, izgorelih stambenih objekata, oštećenu saobraćajnu i drugu infrastrukturu,kako su naveli,  daje  MUP-u za pravo da kažu da je sistem zaštite i spašavanja bio na visini zadatka u borbi sa vatrenom stihijom prethodnih dana.

“A borba nije bila ni laka ni jednostavna, naprotiv na momente je bila i kriritična i dramatična. Ipak, herojskom borbom vatrogasaca spasilaca, kojima i ovom prilikom čestitamo na iskazanoj hrabrosti i profesionalnisti, uspjeli smo da sačuvamo sve ugrožene objekte i druga materijalna dobra naših gradjana”, navodi se u saopštenju.

Vjeruju da pričinjena šteta eko sistemu nije velika jer je najčešće gorjela trava, sitno rastinje i šumski korov.

“Direktorat za zaštitu i spašavanje se zahvaljuje svim subjektima u sistemu, uključujući i Vojsku Crne Gore, na odgovornosti i doprinosu koji smo svi zajednički dali da bi ovaj požarni talas uspješno priveli kraju.  Svi znamo šta je stradalo u požarima, ali moramo znati da je mnogo više onoga što smo spasili od vatrene stihije. Hvala i građanima koji su nam bili podrška i na terenu i u javnosti, a koji su na korektan način vrednovali ono što radimo”, navodi se u soapštenju.

Zahvalni su i medijima na profesionalnom i pravovremenom izvještavanju, jer je to bilo značajno kako bi se izbjegla nepotrebna panika i dramatizacija situacije.

“Direktorat za zaštitu i spašavanje ponovo poziva građane da poštuju preporuke nadležnih službi i organa o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru, da budu odgovorni prema prirodi i da zajednički sačuvamo prirodu”, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније