Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

24. 07. 2024. 14:23 >> 14:23

KRAPOVIĆ - SANS

Crna Gora može nastaviti da računa na iskrenu podršku Francuske

Ministar odbrane Dragan Krapović, sastao se sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Republike Francuske u Crnoj Gori, pukovnikom Valerijem Sansom. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori An-Mari Maske, kao i odlazeći izaslanik odbrane, pukovnik Nikola Kusijer.

Krapović je poželio dobrodošlicu pukovniku Sansu i izrazio uvjerenje da će kontinuitet dugogodišnje izuzetno kvalitetne odbrambene saradnje dvije zemlje biti nastavljen i tokom njegovog mandata.

Kako navode u saopštenju, tom prilikom, ministar je zahvalio odlazećem izaslaniku odbrane, pukovniku Kusijeru, na velikom doprinosu jačanju odbrambene saradnje dvije države saveznice, sa posebnim akcentom na značaj nedavno potpisanog Međuvladinog sporazuma o saradnji u domenu odbrane, koji predstavlja dodatni indikator spremnosti za unaprjeđenje postojećih, ali i pronalaženje novih modaliteta saradnje.

Krapović je informisao prisutne o prioritetima crnogorskog odbrambenog sektora, koji se prvenstveno odnose na ispunjavanje obaveza iz NATO agende, kao i modernizaciju kapaciteta Vojske Crne Gore, za šta je, kako je istakao, namijenjeno više od trećine ovogodišnjeg budžeta za odbranu.

Ambasadorka Maske je zahvalila ministru na dobrodošlici i istakla da je želja za jačanjem odnosa u oblastima od zajedničkog interesa obostrana. Poručila je da Crna Gora može nastaviti da računa na iskrenu podršku Francuske na putu ka ostvarenju svojih spoljnopolitičkih ciljeva, te izrazila zadovoljstvo zbog nedavno usvojenog Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24 – IBAR, čime je Crnoj Gori odato priznanje na postignutim rezultatima u procesu sveukupnih reformi.

Na kraju, pukovnik Sans je izrazio zadovoljstvo zbog imenovanja na poziciju izaslanika odbrane baš u Crnoj Gori, kao zemlji koja aktivno radi na trasiranju svog evropskog puta i naglasio da očekuje da tokom njegovog mandata, kao što je to bio slučaj i do sada, saradnja dvije institucije bude kvalitetna i sadržajna. Odlazeći izaslanik odbrane je zahvalio ministru Krapoviću na dugogodišnjoj kvalitetnoj saradnji i izrazio uvjerenje da će postignuti rezultati u prethodnom periodu biti dodatni podsticaj za još intenzivniju i obostrano korisnu buduću saradnju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније