Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

23. 07. 2024. 09:46 >> 09:46
Čitaj mi:

Ministarstvo zdravlja

Napad na medicinsko osoblje da bude krivično djelo 

Ministarstvo zdravlja će Vladi Crne Gore predloziti ispitivanje mogućnosti promjene zakonske regulative kako bi se precizirale i pooštrile kaznene odredbe u slučaju napada i zlostavljanja medicinskih radnika na radnom mjestu i tokom obavljanja službene dužnosti. To je zaključak danas održanog sastanka potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivice i ministra zdravlja dr Vojislava Šimuna.

Sastanak u Ministarstvu zdravlja održan je na inicijativu Šimuna, koji je potpredsjednika Koprivicu upoznao sa detaljima sve češćih napada na medicinsko osoblje u zdravstvenim objektima, ali i prilikom pružanja medicinske pomoći na terenu, a sagovornici su se saglasili da ova djelatnost, tačnije medicinsko osoblje, koje obavlja jedan od najhumanijih poziva nikako ne smije biti na meti prijetnji i napada te da će država biti odlučna u zaštiti onih koji svakodnevno stoje na braniku zdravlja.

Tokom susreta je postignuta nedvosmislena saglasnost da je apsolutni javni interes da postoji posebno krivično djelo koje će  štiti medicinsko osoblje od napada na radnom mjestu te da mora postojati institucionalni odgovor na ugrožavanje bezbjednosti medicinskog  kadra.

Koprivica i Šimun su razgovarali i o unapređenju bezbjednosti svih zdravstvenih objekata u zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније