Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Aleksandra Jovančević, TVCG

22. 07. 2024. 20:48 >> 20:52
Čitaj mi:

priča odjeknula regionom

Magoč o spašavanju života putniku: To je priča o svim profesionalcima

Spašavanje života mladića na podgoričkom aerodromu, vijest je koja je odjeknula ne samo u Crnoj Gori, već se o tom podvigu čulo i širom regiona. Snežana Magoč, glavna akterka događaja, za TVCG skromno kaže da je to priča o svim profesionalcima, i da je mladić preživio zahvaljujući njoj, ali i prisebnim kolegama.

Skromnost je vrlina hrabrih i odvažnih. Današnja priča je o skromnoj heroini koja je znanjem i svojim rukama spasila život putniku koji je nakon izlaska iz aviona na aerodromu doživio srčani napad. Trostruku reanimaciju medicinska sestra podgoričkog aerodroma Snežana Magoč danas ne predstavlja kao svoj podvig.

"Ovaj slučaj nije priča o Snežani Magoč. Molim vas da to zapamtite. Ovo je priča o svim profeisonalcima", kazala je Magoč.

A upravo profesionalnom i brzom reakcijom medicinskog tima Aerodroma Crne Gore i svih zaposlenih, pružena je još jedna šansa za život.

"U trostukoj reanimaciji učestvovali su dr Vido Vujović i koleginica Seka Radošević. Brzom reakcijom smo uspjeli da spasimo čovjeka. Ne smijem zaboraviti nikoga, šefa smjene Igora Popovića, predivne momke koji rade u transportu koji se bave nošenjem prtljaga, policiju koja je odradila sjajan posao, svi su imali udjela u toj reanimaciji", kazala je Magoč.

No, nijesu ovako dramatične situacije česte na aerodromu. Ali jesu mnoge druge s kojima se Snežana i njene kolege svakodnevno suočavaju.

"Zna da bude dramatično ali ne prečesto, u ovim okolnostima toplotnog udara to su onesvješćivanja, kolapsi, stomačni virusi, opekotine", kazala je Magoč.

Putnik koji je reanimiran je van životne opasnosti i, kako kaže Snežana, prema posljednjim informacijama koje je dobila od kolega iz Kliničkog centra, osjeća se odlično. Odlična je i ovo vijest koja je obišla Crnu Goru i region, i podsjetila nas na zahvalnost koju dugujemo svim tihim herojima koji se svakodnevno bore za naše živote.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније