Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

18. 07. 2024. 13:14 >> 13:54

Krapović sa izaslanikom odbrane NR Kine

Saradnja sa svima koji se zalažu za međunarodni poredak i vladavinu prava

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa novoimenovanim izaslanikom odbrane NR Kine, pukovnikom Caom Đijafengom, u okviru njegove nastupne posjete Ministarstvu odbrane. Ministar Krapović izrazio je uvjerenje da će se bilateralni odnosi razvijati uz međusobno uvažavanje spoljnoplitičkih pozicija dvije zemlje.

Krapović je, kako navode u saopštenju, naglasio važnost konstruktivnih ekonomskih odnosa, kao oblasti u okviru koje Crna Gora i Kina mogu dodatno ojačati uzajamne relacije. Dajući osvrt na širi bezbjednosni kontekst i sve kompleksnije izazove sa kojima se suočavamo, Krapović je kazao da se naša zemlja snažno zalaže za očuvanje međunarodnog poretka i vladavinu prava, kao i saradnju svih aktera koji dijele iste vrijednosti.

Govoreći o strateškom značaju Zapadnog Balkana, on je istakao važnost očuvanja stabilnosti u ovom dijelu Evrope, naglasivši da će Crna Gora ostati posvećena unapređenju međusobnog dijaloga i saradnje, kao i promociji evropske i evroatlantske perspektive zemalja regiona.

Pukovnik Cao kazao je da će nastojati da tokom svog mandata pruži konstruktivan doprinos kako bi se dodatno osnažili odnosi Crne Gore i Kine na planu bilateralne saradnje. On je istakao da dvije zemlje povezuje tradicionalno i istorijsko prijateljstvo, što svakako predstavlja dobru osnovu i važan preduslov za dalje razvijanje odnosa na poljima od zajedničkog interesa.

Pukovnik Cao se u odvojenim susretima sastao i sa v.d. generalne direktorice Direktorata za politiku odbrane, mr Radmilom Perović i v.d. generalnog direktora Direktorata za logistiku, potpukovnikom Radovanom Kostićem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније