Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

18. 07. 2024. 09:36 >> 09:36
Čitaj mi:

BRĐANIN TOKOM SASTANKA

UK HOIO značajno doprinio unapređenju kapaciteta Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se sa predstavnicima Odsjeka za međunarodne operacije britanskog MUP-a (UK HOIO), koji je u prethodnom periodu, posredstvom menadžera HOIO znatno doprinio unapređenju kapaciteta Uprave policije, posebno kada je u pitanju granična bezbjednost i uspostavljanje Jedinice o putnicima u Sektoru za borbu protiv kriminala, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, uz zahvalnost na dosadašnjoj podršci, Brđanin je zahvalio britanskoj strani na naporima i doprinosu uspostavljanja i Pomorske informativne jedinice, te informisao sagovornike da je Biro za operativnu koordinaciju organa obavještajnog sektora formirao “Međuresorni radni tim za uspostavljanje pomorske informativne jedinice”, koji u skladu sa konkretnim radnim zadacima treba da stvori uslove za funkcionisanje buduće jedinice u smislu analize potreba, rizika, razmjene informacija, uspostavljanje zakonodavnog okvira i konačno formiranje jedinice.

U tom kontekstu, direktor Uprave policije je naglasio da su u cilju ispunjenja ovih zadataka održana dva sastanka Radnog tima, te da je izrađen nacrt dinamičkog plana aktivnosti, definisana su zaduženja za usvajanje nacrta dinamičkog plana, sa detaljnim ciljevima, aktivnostima, nosiocima aktivnosti, saradnjom, rokovima i indikatorima uspjeha.

Brđanin je stoga iskazao spremnost Uprave policije da, shodno svojim nadležnostima, da svoj puni doprinos efikasnom prevazilaženju svih eventualnih administrativnih prepreka radi daljeg uspješnijeg fukncionisanja Radnog tima, kao i uspješnoj realizaciji svih aktivnosti pri uspostavljanju Pomorske informativne jedinice.

U završnici sastanka sagledani su dalji koraci i zajedničke aktivnosti u ovom segmentu, uz obostrano uvjerenje sagovornika da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućem periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније