Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Mina ]

13. 07. 2024. 09:30 >> 09:32

NPCG

Besplatan ulaz u nacionalne parkove povodom Dana državnosti

Ulaz u nacionalne parkove Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije biće besplatan danas, povodom Dana državnosti.

Iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) kazali su da je to prilika za sve građane da dane praznika provedu u prirodi, uživajući u aktivnostima kao što su kajakarenje, vožnja čamaca, pješačenje, rafting, planinarenje i biciklizam.

Iz NPCG su podsjetili na povoljnosti koje se mogu ostvariti kupovinom godišnje ulaznice za svih pet nacionalnih parkova.

“Uz tu ulaznicu, koja se na naplatnim punktovima i onlajn /online/ može kupiti za 13,50 EUR, dobija se mogućnost za neograničen broj puta posjeta Durmitoru, Biogradskoj gori, Prokletijama, Skadarskom jezeru i Lovćenu”, kaže se u saopštenju NPCG.

Oni su naveli da akcija Cashback u iznosu od 50 odsto, koja je pokrenuta u saradnji sa CKB bankom, još traje.

“Ova akcija odnosi se na prvih dvije hiljade onlajn prodatih ulaznica koje će uz plaćanje CKB Visa karticama biti dostupne građanima po cijeni od 6.75 eura. Zainteresovani mogu kupiti ulaznice na sajtu JPNPCG - www.nparkovi.me”, navodi se u saopštenju.

Iz NPCG su apelovali na posjetioce da se u prirodi ponašaju odgovorno, poštuju pravila i koriste označene i markirane staze.

“O prohodnosti, vremenskim uslovima na stazi važno je da se posjetioci blagovremeno informišu, kao i da koriste odgovarajuću planinarsku obuću i odjeću”, rekli su iz NPCG.

Oni su podsjetili građane da tokom boravka u nacionalnim parkovima ne koriste dronove ukoliko za njih nemaju potrebne dozvole nadležnih državnih organa i odobrenje Javnog preduzeća za nacionalne parkove.

“Posjetioce koji žele da koriste kvadove ili kros motore upozoravamo da je vožnja van kategorisanih puteva strogo zabranjena i da skretanjem sa puteva ugrožavaju važna i zaštićena staništa”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније