Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V. [ Adria TV ]

09. 07. 2024. 14:43 >> 17:56

INCIDENT U BUDVI

Kustudić: Filipović me napao, podnio sam prijavu; Filipović: On me prvi napao i prijetio

Direktor budvanskog preduzeća „Pogrebne usluge” Saša Kustudić kazao je da je napadnut danas u tom gradu od građanskog aktiviste Ljuba Filipovića. Kustudić je Adria Televiziji kazao da je ovim povodom podnio prijavu budvanskoj policiji. S druge strane,  Filipović tvrdi da je Kustudić napao njega, ističući da je "ničim izazvan na ulici napadnut od lokalnog funkcionera DF-a Saše Kustudića".

Kustudić ističe da ga je Filipović napao u naselju Rozino i odmah počeo da snima telefonom, te da mu nije jasno zbog čega je napadnut s obzirom da se ne poznaju lično. Kustudić je kazao da je bio neprijatno iznenađen ponašanjem Filipovića, koji je konflikt pokušao da prebaci na politički teren.

"Danas sam izlazeći iz svog stana, išao pješačkom stazom kojom idem svaki dan, prolazeći pored Zapad banke, iz suprotnog pravca je naišao čovjek, u prvom navratu nisam ni vidio o kome se radi, udario me je laktom u predjelu stomaka i grudi. Ja sam se onako okrenuo, vidio sam da se radi o sugrađaninu Ljubu Filipoviću sa kojim nemam nikakvih dodirnih tačaka, ne poznajemo se i što se kaže 'nisam sa njim ni piće popio'. Upitao sam ga o čemu se radi i zašto me udara, na šta je on izvadio telefon počeo da me snima i pričao neke ludosti tipa 'Vi mislite da ste vlast i da možete da radite šta hoćete”, kazao je Kustudić.

Direktor buvanskog preduzeća je istakao da je ljubazno upitao Filipovića zbog čega ga je udario, ali da odgovor nije dobio. Zbog svega toga, odlučio je da slučaj prijavi policiji od koje je zatražio da izuzme snimak sa obližnjih kamera.

"On je tu nastavio neku svoju priču, a onda ugasio telefon. Nakon gašenja telefona je nastavio da mi prijeti. Ja sam rekao, nema problema tu sam spreman sam za sve. Naravno pošto sam oštećen otišao sam odmah u zgradu policije dao izjavu i tražio da se sa kamera izuzme snimak da se vidi da sam napadnut, pošto sam već obaviješten da on sve to instruiše kao i sve do sad", predočio je Kustudić. 

Smatra da je on samo jedna u nizu osoba, koje je Filipović optužio da ga napadaju i pozvao nadležne da ga zaštite.

S druge strane, Filipović tvrdi da je Kustudić napao njega.

“Danas me je ničim izazvan na ulici napao lokalni funkcioner DF-a Saša Kustudić, direktor nekoliko preduzeća i proruski aktivista. Kustudić mi je tokom mimoilaženja na ulici priprijetio rekavši “mrtav si” “znaš kad ćeš uć u Srbiju nikad” i još nekakvim budalaštinama. Izgleda da su pobjede Đokovića za neke poput punog mjeseca. Nekam drugo objašnjenje”, napisao je on na Fejsbuku.

On je kazao da je izvadio telefon da ga snimi sa namjerom da ga natjeram da prestane, nakon čega je promijenio priču tvrdeći da ga je udario.

“Rekao sam mu da ću ga prijaviti u policiju iako nisam imao namjeru da to uradim, svjestan da bi se priča i ova završila kao i svaka do sada, bez rezultata, ako ne i na moju štetu. Ipak, kako sam obaviješten da je u strahu da ću ga prijaviti sam potrčao i prijavio mene, moraću da podnesem prijavu protiv njega. Podsjećam, ovo je samo jedan u nizu napada funkcionera i aktivista partija na vlasti u posljednje četiri godine”, napisao je Filipović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније