Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ R.B. ]

23. 06. 2024. 09:08 >> 09:20

DRŽAVNO TAKMIČENJE

Ekipe iz Danilovgrada i Cetinja najbolje u pružanju prve pomoći

Ekipe opštinskih organizacija Crvenog krsta sa Cetinje i iz Danilovgrada osvojile su prva mjesta na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći koje je organizovano u Kolašinu.


Iz Crvenog krsta Crne Gore (CKCG) su saopštili da je u takmičenju, koje su organizovali sa opštinskom organizacijom iz Kolašina, učestvovalo 15 ekipa podmlatka i omladine iz deset opština i Prijestonice.

U kategoriji podmlatka prvo mjesto osvojila je ekipa opštinske organizacije Crvenog krsta Danilovgrad, drugo ekipa prve pomoći Crvenog krsta iz Tivat, a treća je bila ekipa prve pomoći organizacije Crvenog krsta Kolašin.

U kategoriji omladine najbolje je bila ekipa Crvenog krsta Cetinje, drugo mjesto je osvojila ekipa prve pomoći Crvenog krsta Tivat, a treće mjesto ekipa Crvenog krsta Rožaje.

Predsjednik Opštine Kolašin, Petko Bakić, rekao je da je takmičenje prilika da se svi podsjete koliko je prva pomoć važna i nekad spasonosna, ukoliko se nađemo u pravo vrijeme na pravom mjestu.

“Takođe, ovo je svima nama i važna opomena da ne zaboravimo da će možda baš nama ili bližnjima nekad prva pomoć zatrebati i da je stoga, moramo što prije i savladati", istakao je Bakić.

Predsjednik kolašinskog Crvenog krsta, Milan Marković, rekao je da im je posebno drago da se ove godine takmičenje održava u Kolašinu.

“Prva pomoć, kao jedna od najvažnijih djelatnosti naše organizacije je veoma važna i nama u Kolašinu, te se stoga trudimo da kroz razne edukacije za djecu, obrazovne ustanove, građane, radne organizacije, podignemo nivo svijesti o važnosti prve pomoći i edukujemo ih kako bi, u slučaju potrebe, odreagovali na adekvatan način", rekao je Marković.

Predsjednik CKCG, Mitar Vučković, kazao je znanje prve pomoći spasava živote.

“Zbog toga i organizovanjem 49. državnog takmičenja, skrećemo pažnju javnostima da je neophodno poznavati, naučiti i kasnije, adekvatno primjenjivati prvu pomoć”, naveo je Vučković.

On je istakao da organizacija Crvenog krsta može pomoći u učenju pružanja prve pomoći organizovanjem edukativnih predavanja, obuka iz osnova prve pomoći, ali i onih naprednijih.

“Tako smo u protekloj godini, kroz pomenute obuke, predavanja, napredne kurseve, edukaciju za spasioce na vodi, djecu u obrazovnim ustanovama i obezbjeđivanje sportsko-rekreativnih događaja, preko osam hiljada pojedinaca upoznali sa osnovama prve pomoći, a planiramo da u ovoj godini ova brojka bude mnogo veća", poručio je Vučković.

Priznanja i poklone za osvojena prva tri mjesta najboljima je uručila generalna sekretarka CKCG Jelena Dubak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније