Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

15. 06. 2024. 13:45 >> 13:45
Čitaj mi:

održana biciklijada solidarnosti

"Poslanici da usvoje Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini"

U Podgorici je održana biciklijada solidarnosti sa Palestinom. Kako je saopšteno iz Pokreta solidarnosti sa Plestinom, učesnici su željeli da skrenu pažnju na "genocid" koji se dešava nad narodom Palestine. Pozvali su i poslanike crnogorskog parlamenta da usvoje Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini.

Pod sloganom "Stop genocidu, sloboda Palestini", učesnici biciklijade koju je organizovao "Pokret solidarnosti sa"Palestinom", startovali su s Trga nezavisnosti, odakle su sa zastavama Palestine u koloni obišli nekoliko podgoričkih naselja.

Aktivista Pokreta solidarnosti sa Palestinom Denis Mekić kazao je da je današnja akcija samo jedna u nizu, koju ovaj pokret sprovodi posljednjih mjeseci.

"Tu smo da iskažemo solidarnost sa palestinskim narodom i da ukažemo na stravične zločine koji se dešavaju pred očima svijeta u Gazi i Palestini. Takođe, pozivamo Skupštinu Crne Gore i poslanike da se rezolucija o osudi zločina u Palestini što prije nađe pred poslanicima i da bude usvojena", kazao je Mekić.

Prema riječima Medine, jedne od učesnica biciklijade, današnja akcija je poziv svima da se solidarišu s patnjama naroda u Palestini.

"Pozivamo Skupštinu da usvoji rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini, a takođe i Vladu Crne Gore da prekine saradnju s Izraelom", kazala je Medina.

Ovaj događaj prošao je mirno, uz pratnju policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније